Friday, April 20, 2012

Kek 4 dimensi

Posted by makcikrehan KJB at 9:00 AM
Assalamualaikum WBT

Akak batak kamera la woiii
Aku nak DSLR tahu tak, tahu takkk
Penat tau snap gambo kejap kunen, kejap pucat, kejap kembang!

Lantaklah kalau akak tayang mee goreng basah 48 kali setahun pon
janji gambo-gambo akak standard masuk majalah Rasa gitu kannn
Takde sapa nak sedekah DSLR kat akak ke hah?




























Semalam dah kecoh pasal Hari Kek Pisang Sedunia ni
(bagi yang ada fesbuk la kan, ko takde fesbuk ko duduk diam-diam lap pinggan korel sudehh)
Mula-mula Bini Juzer la gatai pancing kamiorang pasal kek pisang penuh kasih sayang yang dia bikin
Pastu Si Ira anak empat plak menggigih demam-demam pon melecek pisang
Akak pon tanakla mengkalahhhh!

Abam Aril kau beli pisang berangan 4 bijik sebelum pi OS bulan lepas
haritu awal-awal akak dah ngap sebijik
hujung-hujung akak lupa langsung pisang tu ada lagi 3 bijik
2,3 hari lepas akak bukak laci peti ais bawah nak masak sayur petola budak-budakni
selak punya selak, akak jumpa pisang yang dah hitam kulit dia
dahla kulit dia itam jelaga macam terbako, kering mengecut pulak tu
(sat lagi ada pulak makcik spek itam tersentap baca description kulit pisang akuni)
mula ingat nak lempor masuk tong je lagi
akak try kopek buang kulit nampak isi dia elok lagi
Tak jadila buang. Kopek kulit, simpan dalam mangkuk, sorong balik masuk peti ais hahaha!
sehari selepastu akak terbaca kisah kek pisang kasih sayang Bini Juzer ni
Hah dan-dan lah akak pon nak berkasih sayang jugekkk...
Padehalnya, plan asal akak nak lecek buat cengkodok jer... dasarrr!



















































Buat yang bertanya (konon-konon ada orang tanya kahkahkah)
Resepi ni mula-mula akak dah marked kat blog Ros Jintan Manis
Tapi, petang masa nak buat tu Bini Juzer bagi link blog kawan dia
So akak pon folo jerlah resepi yang kawan dia punya tu
Akak paling menghazab la bab nak bagi link kan... malas gilak nak korek balik cari link huahuahua
Afnie ker Nanie ke nama kawan ko tu Nieza ek
Hampun la Dik, link pon tak simpan dah...  anyway, thanks for sharing :)

Mencah Manhattan kemain puji melambung tau tengok kek pisang benyek akak ni
bertalu-talu dia nak makan, tapi akak tahan bagi makan 3 keping nipis saja
hanak-hanak akakni semua menurun mak depa
cepat 'naik angin' kalau makan makanan berserbuk penaik
dan seperti yang akak duga, malam tadi tengah tido dia terbatuk-batuk
mujur dia dah pandai bangun sendiri pi bilik air... muntah hokay!







Yang anak kemain puji mak dia pandai masak macam chef, tapi Abah dia??
Hamboiiii berani carik pasal...
Esok ko dah nak balik tau Bang, ko jangannnn....



2 comments:

Me on April 20, 2012 at 10:13 AM said...

MR eden tunggu ekau lanting kek pisam.. tuh.. cepat laa...

Sidratul Muntaha on April 20, 2012 at 10:29 AM said...

ahaha..
sakit perut aku gelak..
lebih kurang arr mcm org rumah aku
takde uji ke hape
tpi kutuk pun tak la cuma perli2..
*confirm tak sedap la.confirm jadi habuan cik tong sampah.

ShareThis