Monday, April 23, 2012

Now what?

Posted by makcikrehan KJB at 9:00 AM
Assalamualaikum WBT


So the man of the house is now back... with loads of dirty clothes
Kids were happy upon seeing their father again after a month
(especially with all those cheap presents from kedai 100 Yen haha)
Me too, glad to have him 'messing around' the house again
So now I can pretend sleeping when the kids berak, like dulu-dulu. Kehkehkeh!
Butttttt... I hate the fact that he loses some weight! (sedangkan the bini is gaining weight)

OK takat tu saja modal speaking akak.
Akak buleh bertahan buat essay BI setakat perenggan pertama saja.
Perenggan seterusnya akak sendiri tak paham apa akak tulih.
Saja ja buat-buat genius mengarang dalam BI,
demi nak meraikan pembaca bertaraf internasyonel kaanns
Kepada yang berkenaan, sila bergossip tentang jadual cuci berak kamiorang masa dinner nanti ya.
Selamat menjamu selera.

Akak dapat hadiah apa? Sila pergi mimpi wahai adik-kakak sekalian.
Abam Aril kau siap bawak beras, rice cooker dengan sambal bilis buat bekalan di perantauan,
giler punya musafir kan, mesti kena gelak dengan staff house keeping hotel kan :))
lagi kau tanya aku dapat hadiah apa? Hazobbbb.

Pergi berkerja dengan tiket marhaen you olls... bukan pergi dengan tiket bangsawan,
jadinya tak payahla berangan nak mintak tea set Noritake ke apa
Dapat beli patung otromen sekenhen untuk Asrap pon dah cukup bagus tau.

Macam biasa....
Nah gambar perdagangan. Tak suka pon sila bagi suka. Akak memang tebal muka.
Ini hanya sebahagian, sila pergi melawat fesbuk KJB untuk mentengok koleksi lain.






Kain cotton kat KJB hand-picked tau you olls
tak mainla order tengok-tengok gambar kat katalog supplier
Akak pegi tengok dengan mata kapla, gosok-gosok, raba-raba, tarik-tarik sikit kain tu
Kalau menepati KPI baru akak ambik untuk jualan
Sila memberi sepenuh keyakinan kepada mata kerow akak,
cantik di mata akak, makanya mesti cantiklah di mata suami awak-awak semua. Eh, suami?

Tempahan untuk baju kurung kanak-kanak pon akak terima
Upahnya hanya RM15 sahaja, dengan syarat pakai cotton KJB ler
Tapi akak terima dari umo 3 tahun sampai 7 tahun saja
lebih dari 7 tahun dah masuk kategori mumayyiz, dah lain harga. Kehkehkeh!
(padehalnya pattern baju kurung yang aku ada takat umo 7 tahun saja)


Now what?

Beli lerrr, apa lagik! Muahahaha....



6 comments:

TopsyTurvyMum on April 23, 2012 at 10:18 AM said...

apa barang gossip jadual cuci berak..
Jadual lain lerrr..almaklum laa..sebulan tak jumpa tu weiii.....hahahaha!

MsAjai on April 23, 2012 at 10:38 AM said...

Aku sokommm timah 200%

Me on April 23, 2012 at 10:58 AM said...

hahahahha... jadual 'lain' tue lebih menarik utk diperbincangkan... hahahhaha.. cth perbincangan.. bendera merahkah putih ka???

makcik rehan KJB on April 23, 2012 at 11:40 AM said...

Choiiiii...!!!

kahkahkahkah

littlehumblelynn on April 23, 2012 at 12:55 PM said...

korang jangan kaco rehan..dia tgh fit in new schedule :))

betul kan.??

heheheheh

makcik rehan KJB on April 23, 2012 at 1:00 PM said...

hahahahaha... tambah lagik sorg budak beso nak kena jaga. baru jer nak senang lenang jaga 2 budak tau :))

ShareThis