Monday, May 21, 2012

Bekerja hokay!

Posted by makcik rehan KJB at 3:22 PM
Assalamualaikum WBT


Mentang-mentang aku kabo PS cuti,
para pemikir kritis dan puitis seluruh dunia kemain berpandangan serong kat ahkak!
Ahkak benar-benar bekerja hadek-hadekkk... nah tengok ni!





















Kerja la jugak tu... kerja memasak, lepastu makan! Muahahaha...



























OK ini kerjaan yang sebenar
Hari Guru dah lepas, akak tak sempat jahit last week
Padehal dah janji dengan Mencah nak bagi hadiah kat cikgu-cikgi dia
Rasanya masih belum terlewat kot kanns...

Diharapkan cikgu-cikgi dia pasroh jerla menerima sampul tisu nih
Ini jerla yang termampu... wang yang ada ahkak kena simpan unntuk beli DSLR dengan periuk Vision
Eh, sejak bila tambah list ni? Tanya korang kannns :))
Haritu kata nak cari Dana D jer, tetiba dah tambah Dana V pullek?
Muahahahaha.... akak kenot resist la hadek-hadek
Raya lagi 2 bulan, kang nak hidang kuah soto dalam apa kan?
Takkan nak hidang dalam puyuk cap boya macam orang Sepang tu... tak khellass hokkayyyy!

Nak bagi credit banyak-banyak kat kawan akak Rozy Anna Bukit Mertajam
sebab share link tutorial nak buat sampul tisu nih
Rozy punya skill menjahit sangat mantop u olls,
Kalau nak order dresses, tops, skirts and so on sila contact Rozy tau
Giler cantikla design-design dia... rajin sungguh menjahit tetiap malam
Bukan macam akak... dapat kain, pattern sumer sumbat masuk laci... peram buat pekasam!
FB Page dia pon ada, tapi akak tak dapek nak tepek link
dah nak bukak FB pon tak buleh kat laptop ni kanns cemana nak kopi pes bagi korang plak
Pegi selongkar kat blog dia, akak dah bagi link kat atas nun :)

Selit lagi sikit eh,
Ni baju-bajan kat bawahni akak anak lelong RM100 with poslaju
Sapa nak sila emel ekk... sapa cepat dia dapat
stok ada sehelai je setiap design

Semua stok baru, belen akak jual offline
malas nak pi return balik kat supplier, nak lelong jerla murah-murah
Harga : RM100 with poslaju
Gila vavi punya murah dah tu... kain sumer cotton Vietnam yang biasa orang 4 mtr RM80
Ini dah siap jahit, siap manik di dada dan lengan, cuma RM100






















Gambor besor dan measurement baju,
nanti akak edit tepek kat blog KJB ekk... (tunggu roh rajin datang muahahaha)


 

























3 comments:

NaazneenMuslimahApparel on May 21, 2012 at 4:00 PM said...

nak resipi nasik gorem kunen tu boleh tak mama? iols kalo buat nasik goreng semedang je kene kaverina kata tgh malas tu psl rupanya huduh.....padahal dekat sejam dok kat dapoq.puuiihhhh.....

Alwanez on May 21, 2012 at 4:25 PM said...

nak resipi jugak..nak jugak..nak jugak kak rehan

bada on May 21, 2012 at 4:50 PM said...

cantik bekas tisu ...

ShareThis