Friday, May 18, 2012

Gambar perlu tonton sebelum anda pulang dari pejabat (atau dalam perjalanan pulang)

Posted by makcik rehan KJB at 5:35 PM
Assalamualaikum WBT

Maaflah tajuk akak agak berjela.
Sempena fesbuk akak masih invalid URL ni kan,
merasa la kau orang baca entry akak 4-5 kali sehari  :))

Akak dok teringin nak makan ketam masak lemak nenas dari malam tadi
punca utama adalah Mama Si Aqil aka Liana Majid ler ni
Akak terserempak dengan gambo lemak ketam dia kat fesbuk
Ya Allah gila menjejes saliva!

Banyak lagila gambar ketam masak lemak akak ketemu sepanjang harini
Bahana fesbuk takleh bukak kan, merayaula habih blog masakan sana-sini
last-last sendiri kecur...

Mana nak cari ketam pukul 4 petang tadi kan
makanya, tiada ketam bayam pon berguna :))


























Beratur mengikut posisi masing-masing :)
Lemak bayam tu pon pasal tengok kat blog Liana lah juger
tapi akak punya macam tak berapa nak lemak sangat
pakai santan kotak separuh belen mengkari 2 hari lepas
tak lemak sangat pon takpala kannnns... lemak akak sendiri dah tak terjangkau kannns

Masak cabai ikan sadin ni kalau kena gaya jadi feveret tok laki
kalau kena gaya la... kalau tak kena gaya sendri mau hengatlah kanns

Ikan goreng tu habuan kanak-kanak
yang tengah tu dah kena cukai pendapatan tadi hehehe

Malam kang kalau ada karangan best, akak up entry lagi
roh membatak blog tetiba datang kahkahkah!







3 comments:

ibh_sue on May 18, 2012 at 5:56 PM said...

Ntah napa ntah..aku pun hari ni, asyik si ketam tu duk melalu ja kat pesbuk..Ketam nipah la..masak lemak la..Ni ko lak sebut ketam juga. Tengah musim mengetam ka..Cisss..hancus bahasa..hehehhe

makcik rehan KJB on May 18, 2012 at 8:22 PM said...

hahaha.. kan sue kan kan kannnn... musim mengetam kot. asek lalu lalang jer tau. terbayang2 aku sepit oren ketam tau. slurppp!

Miss Fadhilah on May 19, 2012 at 3:14 AM said...

mr...xthan sngguh tgk ikan brlada tuh..yg ptg pinggan sama ngan rumah ku..hihihu

ShareThis