Thursday, May 3, 2012

Gambar sejuk je hadek-hadek...

Posted by makcikrehan KJB at 8:57 AM
Assalamualaikum WBT

Kronologi tak betul nih, patutnya balik kampung dulu baru pi Cameron. Bantailah.
Nah gamba kanak-kanak kat kampung.
Akak bizi harini. Nak pi pos barang, nak beli barang, nak buat kek pisang. Eh!























Aisyah dengan kucing memang tak dapat dipisahkan.
Jangan mimpi nak bawak balik bela ya. Kau gomol puas-puas kat kampung sudah.
Cebuk berak sendiri pon tak lepas, ada hati nak menternak kucing pulak.
























Lepas main kat luar okay le dia.
Cuba kau kurung dalam rumah, membenyek jerlah kejenya.



 



















Gigi sudah mula mereput.
Better la dari Adik dia, dah hancur!























Mau pulang suda (heading to Cameron)
Kau tengok muka Asrap. Ha begitulah dia.
Monyok je kejenya. Belain benar dengan Kakak dia yang menyerongeh semedang.








Selebetnya anak hakoo.
Baju diani bukan aku up 1 tahun tau. Memang baju untuk umur dia.
Badan dia yang terlebih langsing, terus nampak macam baju pinjam!























Ada rupa Obama pulak aku tengok. Haha..


Ada orang tanya,
Gambo mcm cun je nih. Kak Rehan dah tangkap DSLR ke?
Haiyyoooo.... dana akak belum kecukupan la hadek-hadek...
kamera gamba sejuk akak tu kekadang menjadi la jugak.
Tambah kalau tangkap gambo outdoor, bulehla tahan.

Nanti akak rembat Canon 700D yang berat sepikul tu, akak gebang kat sini tau
Akak mana buleh mengkalah Dikkk... orang di hemisfera selatan ada 600D,
Akak ni komann-koman kena up satu siri ler... 700D terus
(jangan tanya aku, ada ke Canon 700D? Aku mana tau, aku tibai saja!)


















8 comments:

MsAjai on May 3, 2012 at 9:51 AM said...

Best btol budak2 kalo balik kg...

TopsyTurvyMum on May 3, 2012 at 12:49 PM said...

nanti hakak tulung google ada ke tak 700D.
Tapi gambo ko ada blur kat belakang tu mmg macam dslr:) *amik ati balik*

Alin Marlini on May 3, 2012 at 1:36 PM said...

hehehehehe...moody jek adik tu..apalah yg dia tak dpt tu

makcikrehan KJB on May 3, 2012 at 1:50 PM said...

Amboiii kemain sopan komen si bini ajai tu ek. tu petanda org buat salah beso la tu. nak kena cili la tu :p

makcikrehan KJB on May 3, 2012 at 1:51 PM said...

Blur kat belakang buleh edit dgn potoskep. Ha kau gugel sekali tgok 1000D terus. jauh sikit org nak potong aku kanns :))

makcikrehan KJB on May 3, 2012 at 1:51 PM said...

Alin, begitulah dia resam si asrap. masyammm manjang. haha

Yaati Nor on May 3, 2012 at 3:16 PM said...

hahaha ni lagi 1 blog yg menghiburkan hati den..sama mcm TTM ayatnya tu..

littlehumblelynn on May 3, 2012 at 3:54 PM said...

tgh confuse jugak

tang mana dtg 700D..hehehe...

amik 550D ok dah..
lohkong pakai yg tuh dulu..

aduhai..comel sggh si mencah :)
putih betul!! mari nak polok2 kot leh merasa putih gak aku ni..hehehe

ShareThis