Monday, May 28, 2012

Kanak-kanak, kulaan dan kenduri

Posted by makcik rehan KJB at 1:30 PM
Assalamualaikum WBT

Cuaca panas, tapi kanak-kanak mana reti dok diam
peluh menjejes, belemoih habih depa dua orang nih
akak lantakkan ajer, janji jangan menangih sudah
Asrap sekali sekala merengek gak bila pasir masuk dalam sandal,
bila dahaga nak mintak air/ susu,
bila tanampak bayang kakak dia,
bila berebut beskal dengan anak sapa-sapa ntah!
Aisyah steady gila, tak ingat kat mak-bapak dah... sakan punya berkawan :))

Entryni pon gambo sebeban jugak. Mohon pembaca sila bertabah ya
biasanya akak selective, gambo belen-belen akak dump dalam fesbuk dorjana jer
tapi dah fesbuk dok kong macam tu jugak, makanya kita dump kat sini jelah

Akak dengan Abam kau sibuk isi perut jer
kanak-kanak dan kamera akak pass kat Maksu depa
kau buatlah apa yang patut, janji depa tak kacau aku isi tangki :))

























Semalam pakai tudomni, harini pon pakai tudom ni lagi.
Janji pink. Masam ke hapak ke, hada saya kesah?




 


























Patut sangatlah gigi kamu mereput kanns,
akak pon dah lost count, baper batang lolipop dia sudah bantai!






























Depa takmau berganjak dari pelamin tau
Dahla kusi tu putih melepak, risau jer akak kalau depa buat cop mohor kat situ!



























Menonggeng-nonggeng adik aku nangkap gambo tau
konon-konon kamera moncong panjang kata dia :))



























Pelamin dia cantek banget. Kaler peberet akak katakannn...
Tu yang tah baper puluh kali akak snap gambo pelamin tu :))
















































Asyraf suka menempek kat budakni. Tapi budakni rimas Asrap dok ikut dia.
Bila budakni lari tamau kawan dengan dia, dia bantai menangis! Haddoiii....



 

























Akak lagi suka kalau kanak-kanak ni makan coklat berbanding sweets. Menjahanam gigi!
Makin besaq budakni makin tan. Kata anak jantans kanns, kaler coklat baru gagah sikit ye dok :p





























Aisyah dengan Maksu dia.
Dagu kamu nakkkk.... hahahaha!



















































Yang sorangni ginilah. Cukup time jer... buwak!
Tatau dari mana dia dapat ilham : Buuwakkk = susu.


























Fruits carvings di meja makan beradab. Pengukir berprofil tinggi entah import dari mana ntah

























Cousins! Tu hat pakai baju pepel terung masak tu coming soon tu.
Moh ke Sungai Petani pulak kiter :)


























Sisters. Makan, posing, makan lagi. Makan lagi, posing lagi. Wakakakaka!

























Cousinssssss....!


























Perantin sudah sampai. Kenapakah mensenget?
Jangan salahkan akak, salahkan Abam kau. Dia yang mensenap!


























Mak handam diva. Sakan we olls spekulasi, apakah jantina beliau?
Abam kau lagi best. Kalau beliau pondan, apakah pondan betul atau pondan buat-buat?
Akak tak campur urusan kenalpasti jantina, akak sibuk teropong ropol lengan baju they olls ajer
Puff shoulder camtu akak dah lama teringin nak blaja buat tau
Adik akak bisik, kau tengok corak baju dia sama dengan corak cekak rambut dia, kellesss!
Spenda dengan coli dia kau tak teropong tengok corak apa? Choiiii tau depa nih! :))


























Nasib si pengapit. Gambo pon masuk ala-ala tersepit jah
Dalam banyak-banyak gambo, gambo aku moncong cencorot jugak kau nak upload eh makcik
Percayalah Dik, dalam banyak-banyak gambo korang... hat ni jelah yang semenggah sikit
Takpa, nanti gambo potografer berbayar lagi hensem-hensem. Kau tengok sana jelah ek





Cousin yang tu tett tettt tetttt, Makcik yang tu tottt tottt tottttt
Anak dia yang nomot satu tetttt tetttt teeettttt, hat yang tu pulak tuttt tutttt tutttttt
*gossip somi istri :))








annd last but not least....

 

 Like mother, like daughter.
:))






8 comments:

TopsyTurvyMum on May 28, 2012 at 2:27 PM said...

kulaan tu apokobondo?
space bar buat hal lagikah?

makcik rehan KJB on May 28, 2012 at 3:19 PM said...

kulaan = sedara mara. bahasa banjar :))

-iLLa- on May 28, 2012 at 5:10 PM said...

CANTIK baju pengantin!!

makcik rehan KJB on May 28, 2012 at 5:43 PM said...

baju pengantin ada berapa pasang tah. semua mak dia jahit sendiri. mak dia tailor. mencah nnt camni lah. mak dia kan tailor tersohor jugekkkk! puiiiii!!! :))

Siti Asiah on May 28, 2012 at 7:02 PM said...

aishah putih melepak, cam anak mat salleh jerk...:)

Nuraz on May 29, 2012 at 9:29 AM said...

photographer cilik yg berbakat besar... :))

makcik rehan KJB on May 29, 2012 at 9:46 AM said...

Siti, ank mat saleh mannada idung pelepah nyor! haha

Nuraz, pantang nampak aku pegang kamera. dan-dan nak caras!

Nuraz on May 29, 2012 at 11:15 AM said...

mak borek, anak rintik...bapak..hmmmm..belang2..boleh gitewwww...hehehehhh..mana tumpah kuah kalau tak ke nasi...ke atas meja?..peace!!!...

ShareThis