Tuesday, May 22, 2012

Nak suruh Akak tambah dana ke u olls?

Posted by makcik rehan KJB at 10:56 AM
Assalamualaikum WBT


1 Rejab tau harini u olls, maknanya lagi 2 bulan bih kurang nak sambut Ramadhan
masih ada masa untuk ganti posa dan masih ada masa untuk berlatih posa
(yerrr... orang-orang yang tangki sentiasa penuh macam ahkak ni perlukan latihan u olls)

Semalam budak mana ntahhhh.... gatai tanya resepi nasik gorem akak
mengadala kome nih... nasik gorem 2 minit senang dimasak,
tak berapa sedap dimakan pon nak kecoh mintak resepi!
Nasik gorem akak tu kaler kunen pasal akak pakai minyak belen gorem ayam la u olls
kaler kunyit tu dah menyerap dalam minyak lerrr
Dahlah, malas layan kamu dua orang! *libas remos, buat muka kerek*

Semalam jugak ada lagi sorang musuh tradisi akak bikin panas
Ingatkan kalau akak posa fesbuk takdela orang carik pasal dengan akak kanns
memang dasar takleh tengok akak vogeh sikit, aderrrr jer modal dia nak celen akak tau!

Mementangla akak menjahit seket kanak-kanak, pakai kain cotton keras kejung jerrr,
terhegeh-hegeh pulak dok jahit lurus pi balik-pi balik pasai mesin overlock akak rosak kanns
kemain la dia eksyen tunjuk mesin jahit internasyonel dia tuhhhh...
lagi jahit seket winter sonata bagai, sajer nak nampak vogeh potong pulak bersimpang siur gitu
padehal buleh je kalau takyah cincang seket gitu kannns...
jahit je kembang semangkuk yang macam akak buat tu kannns...
belagak kemain kau ekk... winter kononnn...
ko tunggulah balik mesia ujung tahun ni, terbakorla ketiak ko kena cuaca melesya ni tau
menangisla kau pakai seket winter ko tu dengan boot!

Baru akak nak bertenang sambil bertafakur merenung nasib mesin jahit gegar akak ni
Lagi sorang musuh dalam selimut akak mencari pasal
Eeeeiii.... yang sorangni lagi melampau tau,
main ugut akak guna modal anak pullek...
Makcik, anak aku tanya... bila nko nak bagi ukuran skirt?
stressssss Makcik nak oiiii!

Tak jadi tido awal akak malam tadi tau
demi nak mensiapkan skirt kamu nakkk
kamu tak pakai siap kamu Kak Long! :))


















































You olls tolong jawab u olls....
Haruskah akak tambah bilangan dana?

Dana D - DSLR
Dana V - Puyuk Vision
Dana MJ - Mesin Jahit baru???? (bukan MIJ hokay, kang akak kena gilis dengan Akak Zel, takottt)




14 comments:

littlehumblelynn on May 22, 2012 at 11:09 AM said...

Jom kutu vision?berani?

makcik rehan KJB on May 22, 2012 at 11:13 AM said...

Too late. My Vision dah on the way u olls.... muahahaha. ansuran mudah pernama ke penama ke apatah yg askor2 punya tuh. bantailaaaa.... hahaha

Me on May 22, 2012 at 11:14 AM said...

sekirt ekau pun bersimpang siur apa... tapi bukan di tanah yg rata la... bersimpang siur naik turun bukit (merojok kepada ropol2 skirt) ;)eden sokong semua dana di atas...

Me on May 22, 2012 at 11:15 AM said...

sejak bila ekau jadik binik askar? ke ekau yg dah jadi askar?

makcik rehan KJB on May 22, 2012 at 11:20 AM said...

tumpang my pren la kerul hehe...

Eliss Mie on May 22, 2012 at 11:34 AM said...

skert kita ker tu...x sabar x sabar :p

TopsyTurvyMum on May 22, 2012 at 11:42 AM said...

Hahahaha...
word cincang tu tak boleh blah hokeyyy!! Senak perut aku.

*Hmmmm..macam next entry nak tayang 7 bijik piyuk vision pulak*

MsAjai on May 22, 2012 at 11:48 AM said...

Houhhhh...bila nk post skirt anak anak aku...sblm tuh kasik rege dulu ler...
Timah...skirt mung itu sgt sesuai tuh aku yg rampinggg nehhhh...

TopsyTurvyMum on May 22, 2012 at 11:51 AM said...

@MsAjai a.k.a Meryam,
Sampai hati mu komen seket haku kat blog Macit ni. Sentap haku!

Me on May 22, 2012 at 12:02 PM said...

timah melben.. usah le menunjuk puyuk vision 7 biji ekau tuh.. berdosa (sambil kelebet web jual pinggan mangkok US sbb tak nak kalah n jeles muahahahhahahah)

Alwanez on May 22, 2012 at 12:08 PM said...

Ouchh..tekena tempias remos diva.Kihkih

TopsyTurvyMum on May 22, 2012 at 12:23 PM said...

@Me,
Hahaha..eden sajer je la kann..
Tapi eden tunggu dulu dia tayang bihun dia dalam piyuk vision.

makcik rehan KJB on May 22, 2012 at 1:25 PM said...

Aku tinggal sekejap kemain korang berpesta dalam studio aku ekkkkk...

Me on May 22, 2012 at 2:38 PM said...

bihun cap bintam pasti sedap kalau dalam puyuk vision khennnn...

ShareThis