Thursday, May 10, 2012

Wear it proud!

Posted by makcik rehan KJB at 3:12 PM
Assalamualaikum WBT
































































Ada orang tanya, Akak nak tutup blog dah ke? Lamanya tak update.
Lama ke adek-adek? Baru 2 hari dekkk...
Akak sibuk mencari rejeki la sayam-sayam sekalian. Kang Abam kau sound akak lagi kang.
Kalau akak masuk keje balik, pastu mencari rejeki yang halalan toyyiba di opis,
Langsung dah tak leh update blog lagi haru kan?

Sikit hari lagi, akak lagi makin bizi. Kononnnn... ptuiiii!
Itu mesin jahit gegar harus kena paksa kerja lebih masa.
Order baju kurung kanak-kanak dah diterima.
Tapi akak terima kalau beli kain cotton dari KJB jelah. Hehe.

Skirt dah siap potong, tapi tak dapek nak jahit - tunggu mesin jahit tepi tukun besi tu siap repair.
Pyjama cum baju melayu yang Asraf pakai tu projek latest la kononnya.
Berjaya siapkan sebelum mesin tu terbengkalai.
Akak buat untuk anak, alih-alih Abam kau pon beria nak sehelai.
Akak kata kalo sanggup pakai baju melayu corak macam Asrap tu ha boleh le akak jahit,
Kalau tak sanggup pakai.... silalah pergi tempah dengan Den Wahab. Ecehhh... Den Wahab terus....
Walhal nak tempah kat Kedai Apek depan Batu 16 pon berkira :))

Yang berkira-kira nak menempah baju macam Asyraf tu,
simpan dulu niat suci kalian. Bagi akak test power 3-4 helai dulu,
Agak-agak dah makin kemas, cantik dan bertauliah, ha barulah akak amik tempahan ek.
Itu jam baru buleh aku tekan harga. Eh?

Pukul 3 sudah. Mahu bertolak ke kedai Singer.
Mau tengok mesin jahit tepi akak dah siap repair ke belum.
Kol 5 kang nak pikir nak masak apa tuk bukak posa.
Lembik longlai akak dikk... maklomla.... lama tak posa. Hahaha.
Agak-agak malas, akak calling-calling la abam kau suh tapau.
Beliau mesti sanggup pi beli tapau punya.... kan hari komis ni. Eh?

Zalia, esok kompom tau.
Malam kang aku pujuk lagi nak pinjam keta Abam. Kan hari komis niiii. Eh?

:))
























6 comments:

Me on May 10, 2012 at 4:01 PM said...

hahhahaha.... asik la hari KOMIS:))

makcik rehan KJB on May 10, 2012 at 4:15 PM said...

Harus ler. recharge bateri gitu. mcm otroman cosmos :)

transformed housewife on May 10, 2012 at 7:12 PM said...

terima lg tak tempahan baju kurung?

makcik rehan KJB on May 10, 2012 at 11:37 PM said...

baju kurung kanak-kanak shj. tu pon dgn syarat beli kain dari KJB hehe

kakngah on May 11, 2012 at 6:02 AM said...

wey.. meeting kat food court bb lg ke?? aku nk joint!!!!!!

ejaescobart on May 11, 2012 at 9:21 AM said...

MR.. aku dah pomot KJB hang..

lepaih ni boleh laa aku minta diskaun eh? :P

ShareThis