Friday, June 8, 2012

Bila larut malam

Posted by makcik rehan KJB at 2:21 PM
Assalamualaikum WBT


Edisi malam di PD.
Tuan Besor Alang nak belanja dinner pulak.
Ayuh meredah kepekatan malam.

MasyaAllah ramainya umat!
Aku speku malam tu saja tokey tu kaut tak kurang 20K kot
Kami sampai pukul 9.15 malam, pukul 10.30 malam order tak sampai lagi tau
Bukan nak complaint, nak bagitau jer betapa ramainya customer depa malam tu

Kanak-kanak sampai ada yang tertido tunggu nasik tak sampai-sampai
Ada jugak yang kena tibai sebab dok jengul kepala kat birai beranda
kalau jatuh tertomoih kang sapa yang susah? Ahkakkkkk jugak kannnns...






















Ni baru gambo kat bahagian atas kedai
kat bawah pon ada table gak, semua pon full house!























Budak-budak asek mengomel mintak air
kot ya nasik lambat, air hulur la dulu kan
last-last akak pi tanya... dia kata buah habih kak, bos tengah pegi beli
tepuk perut akak dengar tawww.... awatla tak bagitau, kalau tau kami mintak air sirap jer
sekali dia balas apa tau... sirap pon abih kak, tu yang bos pegi beli tu
Lagi sekali tepuk perut... akak kata ko bagi jerlah air apa yang ada dulu
budak-budakni dah dahaga sangat ni... sian kat depa
Barulah dia hulur 2 jug ais kosong... menderu budak-budakni pakat dok hirup air
Kata kakak ipar ai... Tobatttt, akak pangkah kedai ni!
Cewahhh... macamlah 2 kali seminggu kita pi PD... semua pon kita nak pangkah hehehe























Akak dengan Paklom kat blakam tu tak dapat kosi
maka berdirilah kami sekejap sementara nak tunggu kusi kosong
peluh mengalir dah macam empangan pecah,
tepi laut kan... paham-paham jerla dia punya panas tu lagumana






















PS menghirup air durian belanda. Air dia sedap...
cuma bila terlampau lama sangat menunggu, kesedapan tu macam tak berapa nak setimpal hehehe






















Hahaha... Endak dah abih makan baru nak yamseng kah? :))
Tak sempat dah nak snap gambo makanan
Sampai jer terus memasing bedal tak toleh kiri kanan dah
Kelaparan tahap maksima, kak ipor aku sampai pening kepala
sebab perut kosong tak makan apa sebelum datang kedai ni
tunggu pulak makanan lambat sangat sampai kannns, angin naik kepala ler...























Kalau ada crew restoran ni terbaca entry ni, sila jangan ambik hati yer
anggaplah teguran membina hehehe...
lauk dia semua sedap, air pon sedap, pelayan pon ramah jer
tapi tulah, maybe depa pon tak sangka tetiba kena serbu sikit punya ramai umat kan
parking sampai penuh, kosi meja pon tak cukup
pekerja dan tukang masak dia macam tengah masuk Amazing Race,
memasing bertempiaran kesana-sini, tak terkejar mana nak buat dulu




Dah kenyang makan, kami singgah Teluk Kemang pulak
Masa siang pon ada depa pegi, bawak kanak-kanak berendam kat pantai
tapi akak tobat nak join hehehe
i hate sun and sand... wah speaking tetiba
kalau pool atau sungai akak suka ler...





















Kasut Asrap tah terperosok kat celah mana dalam keta
lalu berdokonglah dia dengan Abahnya
biasa jerla sini... macam pasar malam up town
Layan jerla seround






















Mujur dah tengah malam,
kalau sensiang, kompom aku laki-bini duduk bersila :))






















Ada acara apekenama tah, konsert 60-an gitulah bih kurang
Yang baju merah tu penyanyi band, sedap gak suara dia
dia tarik penonton ajak nyanyi sama, agaknya akak tu tak rela ditarik ke pentas
tu yang sampai terselak-selak kain tu, bersedia nak lari turun pentas kot :))


Phewwww! citer PD hampir tamat
last nanti ada group photo jer lagi
malam-malam karangla plak tempek
Nak siap-siap pegi umah kawan :)




 

2 comments:

Eliss Mie on June 8, 2012 at 4:17 PM said...

kedai ni memang kami ban :p lama gila menunggu , siap orang tepi kami marah2 tokey . my nuha siap tido2 x mo makan dah sebab lewat sangat sampainya maklum lepas berkubang sebelum tu...amik gambar pun x lalu :p

makcik rehan KJB on June 9, 2012 at 4:21 PM said...

Laaaa ya kaaaa... maknanya memang org lain pon ada bad experience dgnn resto ni selain kami ek.... takpalah, bukan selalu pi sana kan. next time kalo pi, pegi kedai biasa2 jerlah kot kan :)

ShareThis