Tuesday, June 19, 2012

Keep going

Posted by makcik rehan KJB at 9:00 AM
Assalamualaikum WBT


Dah hari kedua, minggu kedua inductions.
So far so slow. Masih lagi terkial-kial kemam air masak,
seksa nak ngabihkann at least 3L sehari.
Aku tak dapat bayangkan cemana Zalia mampu togak 6-7L sehari.

Itu cara dok rumah tu, kalau aku kat PID macam dulu gamaknya 1L sehari pon payah.
Macam tak kuasa nak mintak kunci kat PM setengah jam sekali.
Jamban 5 langkah dari bilik ni pon malas nak pegi tau.

Anyway, selepas seminggu badan adala rasa ringan sikit. Sikit jahhhh.
Kalau dulu, bila dah labuh bontot kat kosi ke, kat katil ke
rasa macam ada gam gajah... punya berat dan payah nak mangkit
la ni dah turun jadi tahap gam uhu. Still berat, tapi takla sehazab dulu.

Lalu iols dah mula masukkan elemen olahraga dalam jadual harian.
Wahhh olahraga gittew... jangan maen-maen uols! Hahahaha
Nak harapkan mesin jongket macam tak kemana peginya
5-6 tapak, terus kejang kaki... macam nak meletup betis
so iols beralih kepada jalan kaki di taman sekangkang kera kat Bayuville ni

Rutin baru sejak 2,3 hari lepas
Masak siap-siap untuk dinner kanak-kanak, tapau bawak pi amik depa kat skolah
Dari skolah terus pegi taman, suap depa makan sambil layan depa main boyan
Siap depa makan, iols pon jalan-jalan lenggang kangkung keliling taman
Bila sampai kat area tersorok sikit, menggagah la iols lari-lari manja
kalau takde pokok-pokok ni tulung cover, memang takdela iols nak lari-lari
malu gittew hahaha...!

Kasut sport pon malu nak pakai tau,
iols pakai sandal yang ala-ala sporty jer... betapalah pemalunya aku kan :p



 Dia merengek selipar asek nak tercabut. Slipar/ sandal dia semua dalam keta Abah dia.
Akak suruh dia pakai slipar Kakak. Tu yang asek tanggal tu




 Dah pandai swing sendiri. Hari pertama dan kedua dulu akak kena swing kan dia.




  Inilah resmi Asrap. Tak merengek tak sah! :p





 Masani balik awal pasal budak baju hijau tu nak berak!
Dasar bontot tak skolah betul :))





 The other side of Mencah! Hahaha....





Kelebek kasut anak dara mana tah. 
Bising dia bagitau Kakak! Kakak! Dia perasan tu slipar kakak dia.





Harini ada banyak benda nak kena pi setel.
Nak pi bayo hutang piutang keliling buah pinggang.
Mulut dok nganga menguap je nih.
Kalau ikut hati memang nak kebabom dulu barang sejam dua.
Ye ke sejam dua? ----> kata korang kannnnssss.... keji tau uols! :))






2 comments:

Eliss Mie on June 19, 2012 at 9:33 AM said...

bagus jugak riadah2 ni. eliss hari tu naik basikal besi jaa kat rumah,lepas tu termengandung pulak, terpaksa stop laa dulu.lepas pntag pulak la diet bermula.

Me on June 19, 2012 at 9:39 AM said...

i follow u...

ShareThis