Friday, June 1, 2012

Kiter nak yang gini...

Posted by makcik rehan KJB at 9:15 AM
Assalamualaikum WBT






 Credit to : thepoplook.com




RM84 hengget saja... murah la jugak kalo nak banding dengan jubah sebangsa dengan dia ek
Akak tengok kat kedai dalam Jusco, rega jubah koman-koman RM99 tau
Tapi akak sedar akan size kendiri... diri ini jika dilipat lapan pon belum tentu muat nak sarung

Lalu akak pon berazam untuk.......


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

jahit sendiri!!


Ada ke yang speku akak berazam nak menguruskan badan? Choiii... koserrr!
Akak meronda cari jubah, semua tak menepati piawaian
kebanyakannya tak cukup besor untuk akak yang lebor
kain pulak yang bangsa melekat padat ke tubuh...
takut Bangla sebelah romah ni sesak napas tengok akak kuar pi hantar anak skolah pakai jubah sendat

Takmaula kain bangsa chiffon menjarang tu
terkeluar pulak bijik mata uncle depan romah akak ni karang

Setakat nak pakai sendiri pi hantar ambik anak skolah,
boleh kot akak jahit sendiri kan?
bukan nak kena cincang 8 kain tu kan? :))

OK, KIV for next week!



 

5 comments:

NaazneenMuslimahApparel on June 1, 2012 at 9:46 AM said...

cepat mahirkan jahit jubah, nnti boleh ku hire mu jadi official tailor ku.......
kak, belajar buat umbrella cut kak....permintaan tinggi tu, customer ku ramai yg tanya nak umbrella cut.sbb org malaysia ni ramai yg mmbesor bahagian bawah, jubah straight cut akan mengetat sikit bahagian muntuitt.....

ibh_sue on June 1, 2012 at 1:17 PM said...

Keinginan yg sama la rehan. Sedih, jubah or kaftan cun2 mcm tu tak dak saiz.. Haku juga mmg mau try buat sendiri..lantak la senget benget pun. heee

yanti isa on June 1, 2012 at 6:36 PM said...

akak pun dah semakin membelon sekarang . Sikit hari lagi jubah pun tak muat . Jom kita pakat diet berjemaah.

ΛfiqΛfiqΛh on July 23, 2012 at 5:29 AM said...

Assalamualaikum akk klau sy tmpah bju agak2 bpe ye..ni number sy 0147576901..sy tringin sgt jubah cutting umbrella..sy ada gmba jubah tu..akk msj lah sy..sye nk sgt..

makcik rehan KJB on July 23, 2012 at 9:32 AM said...

tobat akak tak reti jahit baju gini dikkk. akak sawan je lebih :))

ShareThis