Monday, June 25, 2012

Lawatan sambil mengamuk

Posted by makcik rehan KJB at 5:39 AM
Assalamualaikum WBT


Pusat Sains Negara. Orang kata tak best, atau biasa-biasa saja.
Akak laki-bini is suka tau. Fully aircond sebabnya. Haha.
Fees org tua rm6, kekanak rm3 is very berbaloi tau.
Harga makanan kat kafe dia pon reasonable. Eh dah subsidised jugak kah? Hehehe.
Kanak-kanak berduani memang enjoy gila. Itupon banyak 'bilik darjah' tak sempat masuk.
Masa mencemburui kami gittew. Cewah.

Kami tak masuk pon tempat dinosour tu. Yang tu harga tiket asing tau. RM15 kalo tak mensilap.
Budak-budakni dah melekat kat area luar tu je. Mentengok ikan je pon dah bapa lama kan.
Bagus jugak. Kata Abahnya. Selamat duhet aku. Dasarrr sangat tau Bang!


Asyraf muka mengantuk. Baru nak tertido dalam keta, dah sampai PSN.
Mula-mula dia macam tanak masuk. Takut tengok ikan besor-besor keliling dia.




Lepastu dua-dua naik syeh!
Terpekik-pekik aku mencari depa yang berkeliaran
Dahla ramai budak tadika datang lawatan, kang terkaut sekali dengan geng bas sekolah, naya aku.




Air harp. Cam biasa, Aisyah over acting.
Bersungguh macam tengah buat show atas pentas.



Alat muzik pemende tah. Ko ketuk paip-paip tu dengan selipar.
Nanti dia kuar bunyi tinggi-rendah.




Sempat usha aweks!
Berak pon dalam pampers lagi, ada hati nak test market. Puiii...




Jumpak best friend.
Octapus memang favourite dia. tah kenapa ntah.




 Macho man la konon kannn....




Sekali tak dapat bola, terus melalak!
Hahahaha.... Asrap dan resminya. Acara melalak dan meraung wajib ada di mana-mana.




Eh, ketua rombongan pon nak enteprem.
Cam biasa, tenggelamkan badan... peluk anak ketat-ketat maka hilanglah excess luggage 30 kilo :))





Kembangkan idung, petanda bahagia.
Sebab dah dapat balik bola biru dia.





Gigih tojah anak suruh naik dinosour....






Pasal aku yang beria lebih nak posing dgn dino!
Anak jadi alat coverina jer. Bior gambo dia tersorok belakang duri dino.
Yang penting muka aku masuk full, boleh?




Peace!!




Sketsa meraung episod dua.
Melalak sebab berebut nak kayuh train dengan kakak.




Lupa apa nama kelas ni. Ada robot, planet segala.
Macam kelas engineering gitu.



Ha ni dia engineer junior.
Lock! Lock! *excited* (lock = block)



Men's talk.
Segment Handy Manny suruh Abah dia yang handle :)




Tapi yangni sapa pon tanak handle.
Kemuncak sebuah amuk. Berguling kat lantai sambil mulut merintih sebutir haram tak paham.
Tapak tanganku semakin gatal dan ringan.
Mujur tak lama kemudian Abah dia kuar dari surau.
Kalau tidakkkk.... harussss!


Panjang dah.
Kejap gi sambung.








2 comments:

Me on June 25, 2012 at 8:18 AM said...

eden ingat gambar last tue imam muda tertido di lantai kepenatan... muahhaha....

NurulHudaResad on June 25, 2012 at 3:59 PM said...

khayra enjoy gila kat PSN. dia rasa sebuah taman permainan ber'air-con' yg sangat luas dan bebas. dia mmg x suka dinasour tu, nyesal tol masuk......sampai la skrg kalo tanya, denesor tabest.....main2 puzzle best.kan banyak block puzzle tu kan, habih semua dia nak cuba.....

ShareThis