Wednesday, July 4, 2012

Masih rebel di usia 30 an

Posted by makcik rehan KJB at 9:30 AM
Assalamualaikum WBT



Makcik umo 30 tawon merebel, huduh sangat kedengarannya bukan?
I'm officially 33 today. And still carrying my old (young?) attitudes.
Kuat rebel. Kuat sentap. Patahkan hanger, pecahkan gayung kolah... hehehe...

Dalam tradisi kelorga Haji Juri,
kami tak pernah nak celeb besday, anniversary, jubli perak, emas, gangsa whatsoever
Daripada aku kecik toek, sampailah tua bangka
Jangan mimpi nak tiup lilin atas kek, atau ayah beli KFC barrel untuk dikendurikan. Never!

Baru-baruni besday Ayah aku, aku call dia...
Aku tanya, Ayah ingat tak harini berapa haribulan?
Selamba Ayah aku jawab, Ntah! Awatnya? Ada apa harini?
Giler cool Ayah aku kan?
Real men don't make fuss of their birthday, begitu agaknya konsep Ayah aku. Hahaha.

Same goes with my Emak.
Last year on my birthday, aku call Mak... was thinking of thanking her for giving birth of me
aku bagi ayat intro sama macam ayat aku bagi kat Ayah
Mak ingat tak harini bapa haribulan?
Ingat. Harini 4 haribulan 7. Awatnya?
Harini kan Mak beranakkan An... Mak ingat tak?
Eh, ya ka hang lahir bulan 7? Mak rasa Mak beranakkan hang bulan 5....
Eh sat, Abelan hang yang bulan 5... Ah bulan bla bla bla... Mujib bulan bla bla bla...
Her usual mumbling goes on and on... so sweet of you mom :)

Can't blame her though. Too many things to remember
Aku yang baru anak 2 pon bersepah-sepah tarikh tak pernah nak ingat :))

Semenjak ada fesbuk dorjana, aku dapat more birthday wishes than before
Fesbuk dah macam online organizer plak kan? Hari-hari bagi notification on friend's birthday.
Dulu-dulu, ada 3-4 kerat je kawan yang ingat birthday aku
Ifrah adalah salah seorang darinya. Ifrah memang magic, cemana dia buleh ingat birth date aku ntah.
Kalau Zalwa aku taula paseipa. Sebab birthday dia esok, 5 Julai :)
Sorang lagi is Kak Riza, kak angkat aku masa keja kilang Hitachi dulu
Every year sejak kenal, tak pernah miss send wishes via sms
Sedangkan aku adalah langsung tak ingat bila birthday dia. Keji disitu.

Menyambut hari lahir bermakna menyambut pertambahan umur
Pertambahan umur harus selari dengan pertambahan ilmu, amalan dan sifat-sifat kebaikan yang lain.
Kalau mengikut kefahaman aku yang grad setakat local uni tanpa PTPTN, sepatutnya begitulah.
Kalau aku grad dari overseas uni (dari London misalnya) ....mungkin hujah aku lebih konkrit
*jeling kat Fina Roslan dan Farah Salwa*

Lalu aku berharap pertambahan satu lagi angka ni dapat memberi impak positif kepada diri sendiri
Impak Maksima... bak tajuk derama swasta Pak Usop Selam.
Anjakan Paradigma... bak kata Cikgu Nazeri yakni cikgu BM masa kat Taayah dulu.

And yes, i have to agree with one thing... orang rebel pon perlukan teman   tapi mesra 
Having your loved ones and good friends by your side on your special day is super amazing!
So thank you everyone for the kind and warm (suam?) wishes. May Allah bless you all too.

Wishes that comes together with presents like The New Ipad, Iphone 4S, Samsung SIII, Nikon 700D
bla... bla... bla.... is more meaningful than just a bare wishes!
Jadi, sila PM saya sekarang supaya saya bisa memberi alamat untuk anda mengepos hadiah2 di atas!

Berlapang dada lah uols, today is all about me hokay!
:))











 

11 comments:

Me on July 4, 2012 at 9:44 AM said...

hepi birtday aan... hadiah??? nanti eden pos kad raya buleh???

Alwanez on July 4, 2012 at 9:48 AM said...

saya hadiahkan puji-pujian jelah. hihihi. kak rehan diva comel menawan anggun segak dan bergaye. selamat hari jadi yang ke 23.

SYANI on July 4, 2012 at 9:51 AM said...

Happy birthday Wehan...

** Anjakan paradigma ---> takleh lupa.

Nurul Aznil on July 4, 2012 at 10:24 AM said...

AsSalam,

AI LUPA!!!
Your birthday sama dengan AI...

HEPI BEFDAY MR.
Semoga panjang umur, murah rezeki, diberi kesihatan, dibahagiakan hidup anda sekeluarga hendaknya...
amin amin yarabbalalamin~

*SiRibenMerah on July 4, 2012 at 10:28 AM said...

happy birthday.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu...

Kasmawati Jaafar on July 4, 2012 at 11:00 AM said...

happy birthday! may ALLAH bless u. Wishing u all d joy & love in d world!

Nuraz on July 4, 2012 at 11:15 AM said...

selamat hari lahir raihan...moga diperluaskan rezeki seluas-luasnya utk mu oleh Allah di muka bumi ini, amin!!... ^___^

littlehumblelynn on July 4, 2012 at 12:47 PM said...

rehan,

happpy bufday!!!!
kita sebaya beb^___^

htr kad raya aci?

littlehumblelynn on July 4, 2012 at 12:47 PM said...

rehan,

happpy bufday!!!!
kita sebaya beb^___^

htr kad raya aci?

LiaNa YuSoF on July 4, 2012 at 4:15 PM said...

Selamat Hari Lahir MR... (^_^)

shima on July 5, 2012 at 8:12 AM said...

happy birthday....kita sebaya je...

ShareThis