Monday, August 6, 2012

Kenapa Skolah/Taska harus coti ini hari?

Posted by makcik rehan KJB at 2:51 PM
Assalamualaikum WBT


Asrap baru saja tuang sekotak santan atas lantai dapo
Wahhh.... lembut bersinar la lantai mak Nakkk....

Sambil suap makan tadi, dia lompat-lompat walaupon sudah ditegur (read jerit) berkali-kali
Kesudahannya, terbatuk-batuk lalu muntah monggek di depan tibi...

Sekarang 3 beranak duduk berkurung dalam bilik rahsia
bilik tido dah macam kapal karam depa kerjakan
sekarang depa tengah mengerjakan bilik sini pulak
habih kain-baju dalam pelestik depa kombah...

Abah depa is kerja... bestnya kan kalau buleh pi kerja
tak payah pening kepala dengar suara anak yang mendesing melalak macam nyamuk kena Ridsect

Eh cepatlah hari ini berlalu
AKU IS TAK SABAR NAK PERGI KERJA!

And BTW, hari ini is takmau masak apa-apa
Nak pi beli nasik lemak Che Mah kat Country Homes saja
Tapi kalau hujan lebat ni tak berenti,

Masak nasik putih..
Goreng telo mata atau telo dada.
Goreng ikan masin sisik naik.
7.30 malam, renjis kicap atas nasik dan hadap makan anak-beranak.

Abah depa ajak pi bukak posa rumah Boss petangni
Ampun tuanku, mohon patik mengundur diri....
Patik dirumah saja. Senang nak melantun suara...

Stress!












2 comments:

ibh_sue on August 6, 2012 at 3:16 PM said...

Stress menyebabkan berat badan kita susah nak turun...Itu haku la...
Sian ko rehan..bertabah la..sbb hari ni korang cuti kan...Klu haku la kena situasi mcm tu..mau nangis ja kejanya..Stressss

Me on August 7, 2012 at 8:18 AM said...

eden pun akan nangis... imam muda.. masa makan duduk elok2 ye nak.. sian mama kamu... mama kamu letih nak...

ShareThis