Wednesday, August 29, 2012

Projecting for productive phase

Posted by Raihan at 10:17 AM
Assalamualaikum WBT


Wah tajuk very the #ohmyhenglesh!


























Pagini akak pupuk semangat di awal pagi. Cewah!
Goreng nasik buat bekalan doniawi untuk ibuk dan hanak-hanak.
Konon nak amik feel pedas, potongla cilipadi merah menyala tu.
Baru tersentuh ke mulut masa nak suap, dia punya pedas membara sampai kebas bibir!

Semalam akak pegi amik mesin jahit yang hantar repair kat Pekan Rawang
Dah alang-alang repair mesin jahit tepi, akak hantar sekali mesin gegar tu suruh servis
jahitan dia dah meloncat-loncat macam nak tanak lekat. Membencikan.

Total repair, servis, sekoci baru, tukar getah bla bla bla.... kena pow 100 hengget
Pasroh dan bayo sajala. Kata nak kick-start projek jahit kannnsss...
Sekarang 2 ketul mesin yang sering menjadi cemuhan tukang repair tiap kali hantar ke kedai
sudah bertukar lokasi penempatan hehehe...



























Kontrak PSH akak di PID akan masuk fasa akhir dalam sehari dua lagi
Due date adalah 30 September 2012, selepas tu ada kemungkinan sambung kontrak lagi 3 bulan
Tapi itu cuma kemungkinan kecil, tak payah fikir sangat... akak target 30 September je
So, mesin 2 beradikni akan duduk kat PID sampai 30 September
Haibat la sangatttt... PID ada serbis jahit tepi, kau ada? :))

Before uols bertanya pasal mesin-mesin di atas, ni akak dah sediakan siap-siap jawapan dia :

1. Mesin jahit Brother portable (harga, beli kat mana) - read here
2. Review pasal mesin Brother ni - read here
2. Mesin jahit tepi Butterfly portable - read here
3. Tutorial telekung - read here

Retis sangat kan! :p





















2 comments:

Kuazue Mohamad on August 29, 2012 at 12:53 PM said...

jom2 rehan.. kita memain mesin semula yer...

atiqah azha on August 19, 2014 at 4:58 PM said...

Salam....sy tau post ni da lme..tpu klo akak bce...mita tolong la rply....huhuhu
Kdai yang akak anta g repair mesin tu dkat mne ye?

ShareThis