Wednesday, September 5, 2012

Ratu Catalogue

Posted by makcik rehan KJB at 4:15 PM
Assalamualaikum WBT


Akak sokak kelebek katalog. Uols sokak?
Lagi-lagi katalog barang rumah - perabot, pinggan mangkuk hayun, baju-bajan etc

Jangan bagitau akak ini adalah sejenis penyakit ya.
Jenuh pulak aku nak mengagau nak pi berubat.
Penyakit rebel pon tak sembuh-sembuh, inikan pulak penyakit katalog.

Tadi pegi beli goreng pisang kat Makcik Simpang.
Tertengok ada kedai baru bukak kat kedai deret depan gerai dia.
Kedai Singer nama diberi.

Terus terngiang-ngiang sora Aisyah nyanyi :
Singa.... menawan kelorga bahagiaaaaa....
Mana ntah dia blaja laguni. Kat skolah kot, dengar kawan-kawan nyanyi.

Auuuummmm. Singa pon jadi!
Janji katalog.

Balik pejabat terus kelebek helaian demi helaian.
Apa yang best? Semuala... cuci mata free saja.
Tapi tang mesin jahit yang tak menahan tu.
Sekarang dah mula tak keruan.

Nak mesin jahit besor... nak mesin jahit besor... nak mesin jahit besor...

Ayuh meratib bersama akak!





 

6 comments:

ibh_sue on September 5, 2012 at 4:56 PM said...

Hahahaha. . Aku pun hantu katalog jg sbb peti sorat rmh aku sllu masuk katalog. Belek katalog mcm baca buku gamaknya. Singer.,Aku tak meratib dah. Tp katalog singer tu masih simpan. Kot2 buleh tambah koleksi lg. Kikiii gilaa

safina on September 5, 2012 at 8:44 PM said...

sama la kita, tk beli pun tak pa,study catalogue pun dh cukup :)

safina on September 5, 2012 at 8:44 PM said...

sama la kita, tk beli pun tak pa,study catalogue pun dh cukup :)

pizet on September 5, 2012 at 9:18 PM said...

aku ingat aku ja ada penyakit ni...boleh tu dah reverse keta perasan ada katalog dekat peti sorat, stop dulu p ambik katalog...ulang baca 5,6 kali pun x bosan

zatie_izzati on September 5, 2012 at 10:06 PM said...

same la kak.. kadang tu berebut katalog ngan somi.. cuci mate kan free.. nak lg best amik calculator sambil berangan kire bape total nak shopping

zatie_izzati on September 5, 2012 at 10:08 PM said...

same la kak.. kadang tu berebut katalog ngan somi.. cuci mate kan free.. nak lg best amik calculator sambil berangan kire bape total nak shopping

ShareThis