Monday, November 12, 2012

Macam anak-anak uols lah jugak...

Posted by makcik rehan KJB at 11:32 AM
Assalamualaikum WBT


Konfokesyen katernyerrrr!



Mama, Mu'allimah kata nanti kena suruh ibubapa pakaikan mekap.
There... itu cara ibu yang mekapkan. Kalau bapa yang mekapkan lagumana agaknya?






Bacaan Hadith
5 hadith ko....  mujur dwi-bahasa.
Kalau tak, Babah ko nganga je la :))
Mama buat-buat paham, maklumla.... Bahasa Arab Tinggi aku pon hampir tergelincir :))
 







Tukar baju untuk persembahan Kalam Jam'ie
Yang ni fully Bahasa Aarab ko!

Sobahal khair, Sobahannuuur.
...bla...bla.... nahnu min Tadika Smart Soleh Bayu Permai bla... bla...bla...
tahtal maudhu'.... bla...bla.....
Abah ko nganga terusssss!





From left - Nanak, Darwisha, Aisyah, Ica, Nadia.
Seee... i can remember my girl's friends hokay. Do you?






Boys adalah huru-hara. Biasaaaa. Barulah macho katanya :))





Nanak, kesian awak. Orang lain bunga oren. Awak bunga biru sama macam boys punya.
Pasrah lah nakkk :))






On second thought, maybe Nanak pakai bunga biru sebab dia duduk tengah-tengah kan?





Aisyah sooo semangat! Hahaha...





Penuh penghayatan :))




OK, di atas adalah gambar bidikan PS. Di bawah ni pulak hasil bidikan MR.
Gigih laki-bini galas kamera sorang satu.
Maklomla, nak bidik pakai henpon, semua pon henpon cap ayam serama...




Demam dan banyak ragam.
Paling kesian sebab dia nak naik stage macam Kakak.
Aku selitkan dia masa depa nak nyanyi lagu 'Sahabat' - acara last
Tapi Mu'allimah bawak dia turun balik sebab dia duduk mencangkung masa orang tengah berdiri.
Hahahaha... you are not ready yet la Adik :))































Everytime Kakak turun pentas, dia lari pegi cari Kakak :)






You two will always have each other. Always :)

 






3 kali tukar baju kau!
Untuk acara last, nyanyi lagu 'Sahabat' - Mu'allimah kata pakai baju jalan-jalan.
Baiklah nakkkk, Mama menurut perintah :))





Adik tak dapat hadiah.
Tumpang hadiah Kakak jerla :p





As expected, pelajar terbaik 5 tahun untuk Bahasa Inggeris
Hahahaha.... mesti kau membaca slang merapu tak hagak-hagak kan Kakak!





Kembang dah gambar.
Masani Abah dia dah terjelepok bawah kipas kat blakang dok main fesbuk kat henpon.
Kamera ke mana, anak ke mana. Mujur emak kau masih bertahan membidik gambar.




Pakai baju jalan-kalan katanya...





Bunyi muzik punyalah kuat, sampai tak dengar sore depa nyanyi.
Saja kot bagi muzik kuat, pasal depani mulut ngup-ngap je lebih
lirik berteraborrr! Hahaha...


Ada video juga.
Tengoklah kalau rajin aku develop.
Kalau tak rajin, kim salam jelahhhh...








 

2 comments:

Kuazue Mohd on November 12, 2012 at 12:50 PM said...

pAsrah..semoga cemerlang hendaknyer kamu kakak!!

Me on November 12, 2012 at 2:20 PM said...

dan terbilanggg.... slang manhattan katanyaa

ShareThis