Wednesday, January 9, 2013

Jangan tidur lagi...

Posted by makcik rehan KJB at 2:18 AM

Dulu aku pernah mengadu kat kaunter pertanyaan tak rasmi dalam romahni. Penatla menjahit. Terkejar-kejar nak siapkan tempahan. Nak manage rumah dgn budak-budak lagi.


Lalu jawab kaunter,


Tailor mana penah cukup tido. Awak je tailor yang terlebih tido!


Sigh.


Its 2 am and im still up. Yeahhh, tailor never gets enough sleep. But do we gets enough money?


Rezeki Allah bagi In Shaa Allah sentiasa cukup seandainya kau bersyukur dan kau tidak melupakan hak orang lain yang datang bersamanya.


Wahhh, pagi2 buta bentang tazkirah. Macam biasa, self reminder. Aku ni pembaran orangnya. Kalau orang remind tak kena gaya, nanti aku hamput. Jadi baiklah kalau aku yang sound diri sendiri.


Siap akhirnya kain telekung 4 pasang. Kesian la sapa yang order. Kemain lama tunggu aku siapkan. Menyesal pulak aku bukak order cadar safari haritu. Malas giler nak bentang kain cadar beso. Kalau tak, lepas pos telekungni buleh aku rilek2 join Asrap tido tengahari. Hehehe. Eh tapi kalau tak jahit, mana nak dapat duit beli bitamin kan? Mesin jahit beso ni pon tak abih bayo lagi kat Mr Wong!


Oh ya, if you reading this... Tq dear husband for my Kontot's full settlement. Sangat lega, akhirnya kereta kecik dan buruk itu akhirnya langsai. Maka bolehlah saya tidur lebih sikit lepasni, sebab dah takde hutang kena bayar! hahahaha.


Good nite.


Published with Blogger-droid v2.0.4

2 comments:

Me on January 9, 2013 at 8:13 AM said...

wow.... si kontot udah langsai... lepas nie pemanduan bersama sikontot lebih bergaya la... sbb bawa keta yg confirm hak milik sendiri... kena peluk itu abam ketat2 laaaa ;)

SYANI on January 9, 2013 at 8:48 AM said...

Bestnya dah settle satu hutang..

ShareThis