Thursday, May 9, 2013

Peram lagi

Posted by makcik rehan KJB at 10:16 AM
Assalamualaikum WBT

2 April lepas besday Si Mencah. Sejak pegang jawatan Lisasurirumahtangga ni, akak memang betul2 mengamalkan dasar penjimatan nasional. Lama dah tak pernah beli kek kat kedai. Semua pon akak kocak sendiri kat dapo. Bantat ke merekah ke, takde hal. 

Ni kek besday Mencah, buat ala kadar. Jadilah kan, walauponn rupa dia tak cukup sifat. Macam biasa, ada acara makan-makan bulanan kat umah nenet. Sebab kalini turn anak akak punya besday, maka akak la konon jadi mastercep, supply food utk haritu.

Akak buat kek dengan rendang hayam. Nenet rebus nasik impit. Maklom buat agar2 roti. Event kalini food tak banyak. Tak banyak sponsor yg masuk. Bajet burst kot. Hheehehe.




Tak cukup icing la nak pipe nama dia. Bantaila kan, janji ado!




Gambo ni la yg elok sikit. Yang lain2 ada gambar tak tutup orat. Kek sebijik lagitu untuk cousin Mencah, lupa dah sapa punya. Akmal kot.





Kek pisang ni pulak takde kena mengena dengan besday sapa-sapa. Biras akak kasi pisang, dari biar meranum, akak lenyek buat kek.





Nahhhhh! kembong pisang seminggu...
.
.
.
.
.
.
.
.



Harini para penjoyah nak maghi umah akak. Dah pukul 10, bulu idung pon tanampak bayang!

Zalia Hezlin Abollah Zawawi dan Rohiza Zainuddin..... Mana koranggggg!!









4 comments:

Kuazue Mohd on May 9, 2013 at 11:03 AM said...

wah cik rey...dasat woo..ada spring foam lagik tuuu...kemain sedap nampak kek pisang ko yer....hihihibi....

makcik rehan KJB on May 9, 2013 at 11:42 AM said...

sedap la sangatttt hahaha... kek pisang org buat lagi anekaragam. aku main bantai saja azue kekekeke

Kasmawati Jaafar on May 10, 2013 at 1:17 AM said...

pesal aku terliur sgt tengok kek pisang tu hah?

Me on May 11, 2013 at 7:17 PM said...

Hebatnya. Kalu dikomersialkan kek2 diatas, haru secret recipe mengigit Jari bangkrap.

ShareThis