Tuesday, October 1, 2013

Meah kena tumbuk!

Posted by makcik rehan KJB at 3:30 PM
Assalamualaikum WBT

Holla! Propa gila tajuk entry kannn...  :))

Sudah 26 hari. Selama 26 harini, berapa banyak pantang-larang aku dah langgar agaknya? Muehehehe.... Senyap-senyap sudeh... nanti Mak aku marah wei! :))


Angin baran aku dah abih. Abang ko balik bawak kerapu berapa belas ekor entah. Naseb bayek dapat ikan, kalau tidakkk... memang aku bahankan sampai abih pantang LOL. 






Ni semua gambar last Sunday, on d way balik umah Nenet. Buat small party (party la sangattt) utk Abam Atiyap. Belated Birthday celebration kekdahnya. Sekali dgn birthday Nenet ke 69 dan sorang lagi cousin Atiyap.






Tahun ni Nenet dapat 2 org cucu baru. Tahun depan InsyaAllah dapat sorang lagi. Meah cucu ke 20 :)






Meah dan Maklom Ibu :)





Meh aku nak promote sikit. Aku dapat sample Tumbuk-tumbuk bilis dan ikan kurau untuk dimakan masa pantang. Walla... sedap dan mudah!





Pi cari depa TUMBUK-TUMBUK 'RESEPI ASLI MAMI' di facebook
Atau cari di Instagram : Mamitaste
Atau Call/Whatsapp depa kat 012-2003720

Kalau nak thrill lagi, hangpa call depa sambil cakap Penang. Memang mari punyalah! :))






Bendani sedap makan dgn nasik putih, nasik goreng, bubur, roti, tabur dalam megi ke, bihun goreng ke... tak payah nak panaskan ke apa... bukak bekas dan sudu jer terus :)







2 comments:

transformed housewife on October 1, 2013 at 4:12 PM said...

bukan dlm pantang pun boleh makan kan . nak cubala. akk ambik no. tel

Me2 on October 1, 2013 at 7:30 PM said...

Macit cantik la kain bedung meah yg bulat2 tu

ShareThis