Wednesday, December 18, 2013

Saya je yang...

Posted by makcik rehan KJB at 5:07 PM

Assalamualaikum WBT

Harini channel 616 ada movie kartun Barbie back to back dari pagi tadi. Budak pompuan baru nak up dalam rumhni sakan menjegil. Aku baru siap masak, join dia tengok tibi kejap sambil meriba Si Meah. Dan perbualan menyayat hati berikut berjaya dirakamkan.

"Mamaaaaa.... Orang lain semua kurus. Saya je tak!"

Aku terkejut, hampir nak terburai ketawa besar. Ehem. Ehem. Cover sikit. Anak tengah nak up, kena ada empati kata pakar motibasi.

"Takpe... Mama kan ada... Kita gemoklah sama-sama!"

Awesome tak jawapan aku?

Cinnabeng punya katun Barbie, u made my girl ilang self esteem. Mujur aku ada jawapan realistik.

Itu sebab aku sengaja bela badan bagi subur. Kalau aku ramping macam Nora Nedim, eh silap Nora Danish... Cemana nak bagi jawapan padu kat ank aku tadi???

Seeeee.... Everything happens for a reason, kan?

"Dah kakak. Jom makan nasik."

7 comments:

ibh_sue on December 18, 2013 at 6:22 PM said...

Sentap aku tetiba. X habis hirup sup ni. Hahahaa..Mencah! .. Mencah!

makcik rehan KJB on December 18, 2013 at 9:55 PM said...

Tulaaaa byk sgt tgok katun... Ginilah jadinya hahahah

Hanis on December 18, 2013 at 10:51 PM said...

cepat matang sungguh mencah ni....anyway jawapan maknya memang SUPERB!

makcik rehan KJB on December 19, 2013 at 12:21 AM said...

Seriously... Aku kena cut off tv time dia la... Huhu

ammi on December 19, 2013 at 10:16 AM said...

aku harus puji anak lah camni..dia tak pernah merungut kenapa dia gemuk??

Elyn Sani on December 21, 2013 at 9:02 PM said...

Adoi wakakak sakit perut aku gelak!!

mama afiq zaqwan on December 27, 2013 at 2:53 PM said...

adoi la anak...ekekekkeke

ShareThis