Wednesday, March 26, 2014

Reheat blog :))

Posted by makcik rehan KJB at 8:07 AM
Assalamualaikum WBT


Finally. School holidays. Yeahhh !!
Lupa dah format mengarang entry :))

Our short Melaka getaway last month.






Harap tiada rusuhan melihat Pakcik kau carry baby gitu. Aku tengok kat Stegrem para retis, punyalah ramai dokter, ostat dan ustajah dok bagi ceramah. Pantang tak ikut format sikit, sakan kena charots. Depa saja yg betoi. Orang semua salah. Sedangkan hakikat sebenar, kau bukan tahu pon. Eh, kantoi aku suka stalk gambo retis! Teeetttt!! Next!

Benti lepas lelah kat taman tasek pemender ntah, kat tengah bando melaka nun. Tu pasal kita carry baby macamtu. Excited dia tengok abang kakak dia dok panjat tiang besi. Adalah dalam setengah jam lepak situ. Pastu aku haruk ajak pi cari makan, check-in hotel. Lapo... panas... lecak tiak akak wei!

Kot-kotla ada yang nak tanya, carrier tu mana beli Macit? Apa?? tak tanya ponnn.... Lantaklah, aku nak bagitau jugak. Carrier tu Asrap punya dulu. Murahan punya 39 hengget kot, lupa sudah. Aku re-do. Tambah fiber bagi tebal tang penggalas dan pengikat pinggang. Cawat dia tu patutnya aku leborkan. Tapi tak dan dah. Esok nak pi, malam ni baru jahit. Minggu lepas baru aku alter tang cawat tu kasi lebor. Sebab nak bawak pi MATTA Fair. Kau mampu Jah? Tak mampu kannnn... Ha aku je mampu buat keja last minit gini. Experienced sgt dah. Dari jaman blaja lagi dah training. Esok nak final, ptg ni baru pi fotostat nota. Perghhh!

Nak beli Ergo ori mahal nak mampuih kau tahu. Paling murah aku tengok RM350-399. Tu pon pre-order. ETA kontena lagi 3-4 bulan. Yang tak ori melambak ada. Tapi kang beli yg tak ori, kena charots jugak. Kata tak sayang anak... beli henbeg MK RM800 boleh (Zalia je mampu, aku tak mampu), takkan nak beli carrier anak pon berkira? Ha malasla aku. #donttrymacit hokay. So, aku kelebek la tutorial matsaleh... gunapakai apa yang ada... jahitla bagi nampak srupa Ergo. Puiiii!

Promote sikit, fabric tu import dari bumi kangaroo. Aku kirim kat anak Mak Jah Raub. Ingat lagi ke korang kat Diva Terbalik Kongkang dari Melben tu? Watch out... dia pon nak buat comeback bersama gadget2 terbaru dia. Aku pon dh mula berdebar. Takut dia caras fofulariti aku pasni. Tu yang dan-dan aku post entry ni *libas remos*








Bed ad Breakfast kat hotel yg tersebut di atas. Akak tak cerewet dik, this one dah good enough for 5 of us. Rate dia aku dah lupa, maklomla... bukan aku yang bayo kan. Sana pirgi Google la.






Gambo wajib kot ni. Pusing jalan ni 88 kali. Bahahaha!





Muzium Samudera. Wow... bulat molek muka aku. Pasghah!





Anak-anak akak dressing cam orang kampung kuar pekan nak pi paso malam. Mak okay jer... Abah lagi tada kisah. Pasghah lagi. Mana aku tau nak pi muzium terus. Ingat nak pi isi perut je kejap *alasan*





Sampai malam dengan outfit yang sama. River cruise pulak ni. Ayaq sungai dia busuk woi, mercik ke muka. Yucksss! hahaha...





OK, sapa jual monopod... tag akak sekarang! :))
Kelorga akak lebau-lebau, tak muat nak selfie reramai. Tangan Pakcik kau pon pendek kot. kahkahkah.






Feeling tourist. Sebelah dia ada awek matsaleh giler jambu. Macam Maria Sharapova nko... tu yang senyum-senyum tu. Puiiihh! LOL





Lama benau naik bot. Aku risau si Asrap ni asek bangun nak jengah kuar dari bot. Tu yag asek kena pegang dia tu.





Amirah pon dah mula menguek....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.




tetiba dah sampai PD. Hahahahaha!
Checked out, shoot terus pi PD. Singgah kejap bagi anak dara tembun aku main pasir. Asrap ni ada minor OCD macam aku kot. Tak suka panas, kotor, pasir, air masin lekit-lekit etc.




Behaving good this little lady!





Tooodia!
Anak Sepol Seril.


Til then. Tunggu cuti raya nanti pulak baru aku update lagi kot. Muahahahaha....


 





 

0 comments:

ShareThis