Thursday, August 14, 2014

Anjakan Paradigma

Posted by makcik rehan KJB at 2:10 AM

Assalamualaikum WBT

Anjakan paradigma duniya. Gittew...

Akak sedang berasa selesa di Instagram. Akakni jenis visual person (ada ka istilah ni :p) so, ig suits me very well (for the time being) - photos with captions, instantly.

Dengan semeah ni, tak sempat dah nak hadap laptop transfer gambar, edit (aku kan ratu edit... Supaya kelihatan kurang 30kg dlm foto) dan mengarang panjang-panjang macam masa zaman di PID dulu.

Haritu phone Samseng akak kejung, bodek la kat PS mintak iPhone... Huhu... Mimpi la wehhh. Heols tak perkenankan permintaan akak, sebaliknya dibelikan telefon biasa-biasa beso bagak. Tak apalah. Terima seja la... Dari tak ada langsung kan. So, dah ada phone baru ni, senangla sikit nak snap gamba dan update secara pantas.

Nah sapa yg rasa nak baca akak menceceh kat ig, silakanlah request untuk follow. My ig is private, and i will only approve real people and preferably female only.

Facebook pon akak dah kurang sikit skangni. I've hide soo many people sampai sunyi abih timeline. Balik2 status ostat Pahrol je yg dok melintas hormat. Hehe. But, i'm lovin it that way. Should have done the filteration years ago. Tak perlu unfriend, hide je kejap bila terasa semak perut.

Sometimes, i did post something to FB from my ig. 1 per 10 maybe. The other 9 i kept on ig seja. Do follow me if you wanna read my crappy notes sama mcm kat blog, but shorter version. Warning uols siap-siap... Timeline ig uols akan kebanjiran dgn updates dari akak berkoyan-koyan sehari ye. Ko jangan nk carot aku pullek... Sentap aku nnti :-)

3 comments:

tifa anvar on August 15, 2014 at 3:39 PM said...

tajuk ntri ceewahh... Tapi saya xde Ig. Huhuhu... Skrang an pakai fon ape??

Iman's Umi on September 11, 2014 at 2:40 PM said...

Wah kak...request...rindu ngan entry ko MR

Min Aina Ila Aina on October 14, 2014 at 9:44 PM said...

Update le kaka..jgn tutup pulak mcm TTM.

ShareThis