Thursday, October 30, 2014

TTM as my Guest Writer. Yay or Nay?

Posted by makcik rehan KJB at 1:37 AM
Assalamualaikum WBT

Ye... ye... aku tau... Ramai yang menderu klik-klik masuk blog aku bila nampak nama TTM tubik kat tajuk tu kan? Entah apa lah yang korang kerasukan sangat dengan Bini Si Saad ni entah! Sana-sini aku dapat komen/ email/ whatsapp/ pm bertanyakan pasal Kak Timah Kanggaroo korang ni. Dari aku belum beranakkan Si Semeah ni, sampailah aku dah nak beranak lagi (acah je woii... Sekali-sekala melawak kasar) tak abih2 org dok bertanyakan hal dia. Apa MR korang ni tak cukup retiz ke sampai korang dok kemaruk ke retiz Ozie bukit nun? :p

Jenuh dah aku dgn Nikyam Sepang jadi pengantara penyampai salam dan supplier gossip ilmiah antara ummah Meleis dgn sheols di Ozie sana. Dah berkali-kali aku sound direct TTM ni, nko ni tak reti-reti nak buat comeback ke? Nko tak ingat paswed blog dah ke? Nko tak reti create pesbuk sendiri ke? Instagram dok ada elok-elok... nko delete. Pesbuk ada, tak pepasal pegi deactivate. Pastu bila kemaruk nak cari bahan hencapan, nko hijack pesbuk Mak Jah! Takat ko sorang mahap lagi la... Ni aku tengok menantu tak berapa nak sado dia Si Saad pon sama naik! Apa dosa Mak Jah sampai kau orang rampas privasi beliyau? Apa agaknya rakan2 sefelda dan sekebun beliyau fikir nanti? - Feeling silly (berasa bangang) *nikyam tulong up emoji*

Aku dah bincang dgn Timah 2-3 hari lepas, since dah raaaamai sgt dok bertanya pasal dia... Dan asyik merayu manja suruh dia update blog TTM yang entah wujud lagi ke tidak tu... Aku tanya dia... ko nak tak kalau aku appoint ko as guest writer kat sini? So that, sekali-sekala bila ko free, ko boleh merempan kat sini untuk tatapan peminat tegar ko. Aku dah tak larat nak menjawab soklan dari feminat nko! *macit kau panasss je ni*


But first, aku nak kena tanya kat PEMINAT (dasar #taknakkalah) aku dulu la... Korang OK ke kalau Timah jadi Guest Writer kat sini nih? 2 tahun dia tak blogging ko... Punyala banyak kisah dan kejadian yang dia belum cerita. Mai aku nak bagi hint sikit...


*Anak sulung dia Si Adnan dah umo 13 tahun, dah beso panjang, dah ganteng, dah pandai pilih hair style sendiri, walopunnnn...! Akmal pon dah beso dan Amjah pon dah sekolah. Tapi Bahasa Meleis depa tetap keras kejung tak berubah macam dulu jugak. Hahaha... Saad pulak dah tua-bangka (aku hencap ko ni Saad)


*Timah sekarang dah join ummah Somali, di mana sheols adalah trendsetter aka stylist aka fashion designer utk diorang? Hijabster sgt sheols sekarang.


*Pokok kesum dia aku taktau apa kisah. Idup segan mati don't want rasanya. Sejak dok sibuk menjahit dan collaborate bisnes pinggan mangkuk hayun dengan Jolly Cotton ni, kesum kemana kangkung kemana...


So, korang nak ke tanak si TTM ni mencaras fofuleriti MR nih? *sinsing lengan abaya*


Zasss!



11 comments:

Rai Ellyn on October 30, 2014 at 9:32 AM said...

ai ok je.. janji ada bahan bacaan untuk gelak sensorang

gebu's fairy tales on October 30, 2014 at 9:44 AM said...

kamu orang ni kalau tak gaduh tak sah

mama maman aka yana on October 30, 2014 at 10:05 AM said...

Suka sgt.. tolong la update yer ttm.. peminat u nih tau.. eh peminat mr jugak.. haha

Saad Seagal on October 30, 2014 at 10:15 AM said...

Apalah salah patik sehingga dihencap sebegitu?

Ina Hashim on October 30, 2014 at 10:17 AM said...

x cukup nyiru, blog MR ditadahkan...haha

Qenari on October 30, 2014 at 10:59 AM said...

yayyy

EriN HairudiN on October 30, 2014 at 12:27 PM said...

sukerrr..

Kak Rose on October 30, 2014 at 2:48 PM said...

Yes! sokong sangat2!

SueMiezi on October 30, 2014 at 5:25 PM said...

Haku ok ja. Lama gak tak baca TTM merapu.. Hehehhe.

tifa anvar on October 31, 2014 at 6:01 PM said...

yeay sngt2

muna on October 31, 2014 at 6:18 PM said...

yay! rindu nk tgk amjah!

ShareThis