Monday, December 8, 2014

Burung Serindit :)

Posted by makcik rehan KJB at 2:01 PM

Assalamualaikum WBT.

Story Kelantan dah hilang kemana ntah. Hahaha... Meh sambung sikit.

Masa kat Kelate ituhari, weols laki bini Google la apa benda yg biasanya org beli kat Rantau Panjang. Depa kata orang suka beli berasni. Beras siam, cap burung serindit. Kami pon mengkiasu lah. #tanakkalah khennn. Beli gakla sekampit.

Nasik dia peroi sebutir-sebutir. Kena buh ayaq banyak sikit kata Kak Ad. Akuni marhaen, hulu lagi pprt. Mana pernah makan beras mahai. Dok makan beras biasa yang berkanji tu ja (tengok badan la kan). Anak2 aku pon sama la. Tak besa mkn beras wangi ka, siam ka, basmathi ka... Aku suka beras ni sebab rasa mcm kurang kanji. Tapi malangnya Asrap tak suka! Kesian aku tengok dia makan. Macam tak tertelan. Semulut dua... Pastu takmo dah. Dia kata nasik tak sedap!

#villagepipo sangat kan. Nak makan beras gambo Jelaludin Asan seja!

10 comments:

thisni3zahata on December 8, 2014 at 2:38 PM said...

Dekat kelate mmg pames beras ni.. my MIL pun somtimes guna beras ni...huhu

adianiez AIDA on December 8, 2014 at 3:59 PM said...

beras salah satu brg femes di situ. ada makcik2 tu jual beras naik motor aje :)

makcik rehan KJB on December 8, 2014 at 7:34 PM said...

Kannn!!! Glamer sgt...

makcik rehan KJB on December 8, 2014 at 7:34 PM said...

Import dr siam la kan

ejaescobart on December 17, 2014 at 4:07 PM said...

Beras panjang kaa hat ni?

wan ahmad fitri wan azmi on January 19, 2015 at 12:34 PM said...

As salam, saya ada menjual beras siam. Cap mangga dengan packing 5kg. Harga Rm17 shj. Lokasi : Selayang. 0111-5672100

maslena alwi on February 5, 2015 at 12:49 PM said...

Keras sangat beras ni

dzul on August 17, 2015 at 10:15 PM said...

Salam tuan...di sini sy ada menawarkan beras siam cap arnab mas untuk diniagakan

Kandungan beras 5% hancur dan 100% original (tiada campur mcm beras bernas)

Packaging saya adalah beg 10kg dan 50kg. harga adalah RM35 utk setiap 10kg (boleh nego lg ikut volume)

Sy menawarkan perkhidmatan COD di kawasan sg buloh, selayang, subang,n shah alam.

Untuk penghantaran di sekitar lembah klang (selain kawasan di atas) perlu order 50kg ke atas.

Saya sangat alu2 kn anda untuk menjadi reseller dan kpd pemilik2 restoran yg ingin bertukar menu kepada beras siam ini.

Sebarang pertanyaan/ kemusykilan boleh terus hubungi sy (wassap) faridzul 013-6757045

Yo Jan on June 25, 2016 at 4:09 AM said...

Kena pandai sukat air. Bagi lebih. Tapi jgn lebih sangat. Nanti beras kembang. Beras ni x lembik bila byk sgt air. Dia cuma kembang lagi besar :D Anak saya yang autism suka sangat nasi dari beras ni. Bini saya pun mula2 skeptikal dengan beras ni, sekali kena dah tak pandang beras lain. Kopak pakcik nak beli beras ni selalu. Kalau balik kampung memborong beras ni jawabnya.

Yo Jan on June 25, 2016 at 4:12 AM said...

Tak panjang, dia relai2 bila masak. Kurang kanji sebab dia tak melekit bila masak. Cuma bila nak buat bubur nasi hat ni fail. Bila kurang kanji tak melekit, tak lembik maka tak sedap jadi bubur nasi.

ShareThis