Tuesday, January 27, 2015

Ayat Krosi

Posted by makcik rehan KJB at 11:32 PM

Assalamualaikum WBT

Balik KAFA ptg tadi, sebaik turun dari kereta Muallimah, belum pon masuk pagar rumah... Asyraf dah terjerit-jerit dari luar pagar. His usual being. Kalau ada pesanan dari sekolah, dia akan bagitau cepat-cepat, macam tak sabar-sabar gitu :)

Babahhh! Babahhhh! (Dia tau Babah was around, sebab keta ada depan pagar - Abahnya MC, balik awal dari kantor due to diarrhea)

Aku jengul muka kat pintu, welcoming him as usual... Kenapa Abang? Masuk dululah...

Syayer bukan panggil Mama, syayer cari Babah! Maner Babah, Ma? (Maknanya ustazah dia mention Ayah/ Bapa masa bagi pesanan, sebab tu dia bolayan Mama. Nak bapak dia jugak LOL)

Ma, Muallimah kata... Nanti suruh Babah ajar syayer baca ayat Krosi (Qursi) sebab ayat Krosi boleh buat kita jadi kuat dari orang jahat!

Aku suruh dia masuk bilik, pegi sakap kuat-kuat kat tepi Babah dia yang tengah berdengko! Haha...




1 comments:

Mila@Rimbun on March 4, 2015 at 3:06 PM said...

hihihi lawaklah...abam asyraf nih

ShareThis