Sunday, January 18, 2015

Food galore

Posted by makcik rehan KJB at 3:59 PM
Assalamualaikum WBT

Galore lah sangatttt. Marhaen way jelah... Seminggu yg lepas agak mencabar. I am all alone handling kids and house chores. #bapakmengah outstation senin sampai jumaat. Sekolah dah bukak. Dengan nak register itu ini, perati depa pergi-balik naik van, makan-minum, kain-baju etc. Ditambah dengan Si Semeah yang buleh tahan memerap siang dan malan. Lagi pulak depa tak berapa sihat - batuk, selsema, mild fever.

Fuhh! Syukur, macit survived. Walopun tertinggal van on Tuesday haha... Takde sapa ponteng atau lewat pi skolah, takde sapa kebulur tak makan, dan takde budak masuk sotkaba sebab kena dera dgn mak sendiri LOL!

Alhamdulillah. Kept telling myself : Tough times won't last. But tough people do. So, i opt to be a tougher person. Cewahhh. Of course bi iznillah. Mengaum manja sesikit esp. waktu megrib tu biasalah... Hehehe.

Bila tengok balik gambo2 makanan yang aku sempat masak sepanjang minggu lepas, rasa macam... Heyy, not bad jugaklah kan. Walaupon rasa sumer caca-merba, tapi ada rupa jugaklah kan? *senyum sambil tepuk-tepuk dada*

Will blog about Asyraf and his new kindy on next entry (which aku pon tatau bila nak tulis nya ponnn haahaha)

I'm looking forward for new week of 2015. Bring it on!






 
(rendang ayam, nenet kasi)
 
(hat ni beli)
 
(hat ni aku buat beberapa hari sebelum skolah bukak)

 

2 comments:

mamabeauty on January 19, 2015 at 1:15 PM said...

semuanya nampak menyelerakan..

Min Aina Ila Aina on January 27, 2015 at 4:53 PM said...

dan ambik gambo tu kira tak cukup semput lagi la kak..hahaha. by the way, akak memang supermak!

ShareThis