Monday, January 5, 2015

Short trip to Tanah Tinggi

Posted by makcik rehan KJB at 10:19 AM
Assalamualaikum WBT

Bersiaran dari First World Hotel, Genting Highland. Pukul 3 lebih bertolaknya. Dekat saja kalau dari Rawang sini. Alkisahnya begini...

Esok patutnya sekolah bukak kan, tapi extend lagi cuti due to banjir satu Melesya. #bapakmengah dah apply cuti in advance, as usual, every 1st day of new school's session. Dah tak sekolah katanya, he belanja la anak bini pegi feeling winter kat Genting sini.

Anak Maklom (my SIL) Farah and Ijoi, join kamiorg. Then jap tadi Makngah (another SIL) datang hantar anak-anak sheols join kamiorg - Mamai, Nina & Imran. So #mencahmanhattan kata malam ni kitorang ada slumber party!

Hamboi sangat kan....!

Let them la... Last treat before skolah start. #bapakmengah layan kids kat bilik sebelah. Tu tengah dok main masak-masak steamboat. Jimat belanja uols... Genting mahai tau makanan (marhaen pipo khennn) #makmengah pose dugong kepit #meahmiddleton kat the other room. She baru tido ni. Kang japgi she jaga, siapla entah kol bapa ratus plak she nak tido. Layannn....

Utk rujukan golongan marhaen spt daku :
*Room rates (online booking) : RM70 for standard room. No brekkie.
*Indoor park tickets sila beli online. Much cheaper. Tapi aku tatau berapa rega, RM18 kot tak silap. Bab duit aku tak amik port sgt, sbb bukan duit aku. Muahahaha....
*Outdoor park closed for major reno until 2016.

Salam Maulidurrasul buat semua. Jangan lupa hidupkan Sunnah Nabi walau dimana kita berada. Kalau pon tak mampu buat semuanya, jangan pulak tinggalkan semuanya. Always remember... #thesunnahthebetter

Allahummasolli ala saidina muhammad.
Wa ala ali saidina muhammad.


3 comments:

Lynn Hamzah on January 5, 2015 at 11:34 AM said...

wow...murah tu dapat sewa bilik rm70 jer semalam...

Kuazue Mohd on January 5, 2015 at 12:49 PM said...

wah.. jelez.. tetiba nampak macit dah hilang lemak wey.. nak g kayuh sekal lah laju2 pas ni..

littlehumblelynn on January 5, 2015 at 1:01 PM said...

Oittt kurussss npk...jeles!
Have fun!!

ShareThis