Tuesday, December 28, 2010

THAI OTOP SOAP @ RICE MILK SOAP

Posted by makcik rehan KJB at 8:37 AM
Sticky post. 
Latest entry sila sekerol bawah [tu pon kalo ada... muahahaha!]

Segmen keusahawanan Ayuthia :))




























Kawan Makcik juai.
Dah alang-alang dia asek kuar-masuk Siam ajer kan,
haku suh dia promote kot ada sapa-sapa minat nak try sabun ni.

Sesungguhnya bila aku godek online, agak mahal org juai sabunni
mungkin depa dapat rega kos dah mahal kan sebab tu depa pon terpaksa jual mahal
[berpikiran positip di situ]

Ni kawan haku hambek direct di Siam,
antah apa mohtep dia dok rajin sgt masuk Siam entahhh... ada mambang ke hapa ko Zey!
jadi dia tibai rega hadek-beradek jerla... sapa-sapa nak beli kontekla dia terus.

Ini sedikit info yang haku dapat dari website Siam yang juai sabun ni :



Natural handmade rice milk soap from the local of Thailand, 
containing (100%) rice milk soap, beeswax and moisturising oil. 
Rice milk oil is a natural anti-oxidant and also offers a small degree of sunscreen protection 
and solve pimple problem, acne blemish, dark spot and the dead skin cell problem. 
The rice milk soap makes you feel smooth and relax. 
Moreover, rice milk soap can be used in all kinds of skin and it’s suitable for everyone.

Ingredients: 
Coconut oil, Palm oil, Sodium Hydroxide solution, Milk, 
Young rice milk, Seed, Rice Milk, Vitamin B,C, AHA, 
Jojobar Oil, Honey, Collagen etc.

Directions: 
To apply on your face and body daily,
massage gently 2-3 minutes, then clean off. It can be used both on face and body. 

Size: 70g



Banyak lagi pekdah-pekdah lain sabunni,
malas aku nak beria tepek kat sini... pasei haku pon baru nak terai saja
gaya depa tulih tu macamlah pakai sabun ni buleh terus chantek macam Juliana Evans :))
hangpa pi la gugel sendiri... hangpa lagi pandai dari haku ;-)

Dengan tak hagak-hagaknya khenns...
haku sendiri dengan penuh napsu serakah telah mengorder sampai setengah dozen ini sabun!
Haloba tahap dewa! kekekekeke...

Mohtepnya mau jadi gebu-gebam macam anak dara Siam la weiii
aku nak lulur satu badan, biar terkupil kerak-kerak degil di segala ceruk celah bedah!

Siapa yang mahu beli, sila inbox minah nama Ezey ni di fesbuk beliau : Rohiza Zainuddin
Nahhh.. siap aku buat printscreen lagik ha... takut korang terjah salah orang :))














Sekian,
Majulah usahawan untuk negara.

.





6 comments:

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ on December 28, 2010 at 7:57 AM said...

suka sabun ni..wangiiii sgt ...bau pandan ....best wo sabun ni...

Lia on December 28, 2010 at 8:18 AM said...

Lia tak penah dgr lg.. tp mcm2 sabun dah kan skrg ni.. ^__^

Me on December 28, 2010 at 9:05 AM said...

jgn lepas nie sabun pun jadi gajah putih.. ke sabun2 tue untuk gajah-gajah putih ekau? hehehehhe.... mcm menarik je sabun tue.. tergoda sudah eden..

makcikrehan on December 28, 2010 at 9:46 AM said...

Sue, ko penah coba dah ekk. aku baru nk terai. sabun clay HPA dulutu tak sherashi dgn hakulah. lagi gorilla muka haku jadinya. huwaa!

Lia, aku pon baru dengar. Biaserrr...haku kan mesti coba! kui kui kui

Kerul, marilah terai bersama-sama.

wan nurul hezrina abd halim on December 28, 2010 at 9:59 AM said...

ok ker sabun ni?tak pernah dengar laginie..banyak ek gunanya?bentuk yang simple n putih bersih jerk nengok=)

makcikrehan on December 28, 2010 at 10:15 AM said...

Hezrina, testimoni kawan haku yg makeinya kata nyaman jer rasa lepas pakai. haku pon baru nak terai ni ha

ShareThis