Wednesday, April 6, 2011

Bayuville

Posted by makcik rehan KJB at 8:51 AM
Mari mensedut dalam-dalam udara pagi (yg tak berapa pagi) di Bayuville...

Nampak macam nyaman ekk...
banyak ko punya nyaman noks, baru 5 tapak ketiak aku dah kuyup!


Muka Imam Muda dah kemut-kemut tahan panas

























Mula dah ngusik Adik... Ko sakat aku, aku tolak ko!


























Meragam dah! Pantang stroller benti. Penat Mak ko dikkk....
























Sementara aku pecahkan lemak peha balak tolak kanak-kanak keliling Bayuville,
bapak kanak-kanak pulak pecahkan lemak perut memancing kat parit beso depan rumah


























Wei Kakakkkk... selow la sikit
peha mak ko dah selisih mutlak ni hah... berpeluh-peluh!

























Pondok kecik tu penduduk Bayuville yang pacak
port meratib hakak-hakak sambil habang-habang main sepak raga kat padang belakang pondok
Simpang depan pondok tu pulak laluan menuju ke area kedai
kedai depan sekali adalah restoran... ai like!
tapi itu jam restoran tu tak bukak la pulek... tak dapatlah aku nak mengeteh pepagi


Rumah-rumah marhaen di Bayuville. Opposite dgn barisan rumah haku.

























Selang 2 lorong dari rumah kami adalah lorong rumah mustaza tempat Mencah ngaji
walaupon jarak dia hanya 2 lorong... baru sekali aku menapak pi jemput dia balik ngaji
ada sekali tu aku baru kedek-kedek kuar simpang, tengok Mencah dah bonceng moto jiran
hahahaha... selamat lemak aku :))

Rumah mustaza yang awning kaler hijau tu.















































Dua kedai yang paling selalu aku pi menempek
kiri sekali restoran... asal malas masak jer, desup aku start keta pi sana hahahaha...
sebelah restoran tu pulak kedai dobi... asal kain aku melimpah jer dari basket,
aku polon kain-kain tu masuk bag, desup pegi Kedai Dobi Kak Zita nih ekekekeke...

Area rumah teres 2 tingkat kat depan-depan nun depa berkebun sepanjang tebing parit
[umah aku 2 tingkat jugak, tapi bawah org lain punya, ataih org lain punya! wakakakka]
bagus jugak, takdela semak samun kan
geram jer aku tengok pokok jagung depa berbuah tau
teringat mak aku tanam jagung kat batas bendang kat kampung dolu-dolu

Banggggg, dah lah tu...
haus dahni... takyah lah mancing Bangggg...
jom kita pi paso Country Home nun... bapok ikan pon ko buleh beli Bang!



























Lalu kami 4 beranak berdoah-doah naik si kontot
layan nasik lemak dan roti canai kat atas paso Country Homes
Legaaaa perut aku!





0 comments:

ShareThis