Monday, September 26, 2011

Rangkuman

Posted by Raihan at 9:06 AM
Fesbuk format baru tak best kan?
Untuk orang macam aku yang jarang meratib kat wall orang,
notifications dan live streaming on friend's updates adalah sangat menjengkelkan, kan?
Kalau stalker, maybe suka la kot format baru Fesbuk ni...

Marathon gambar - rangkuman aktibiti minggu lepas.
Aku ada citer best, tapi maaaalas nak mengarang.
Hadap jerlah apa yang ada :))




































Minggu lepas aku sawan besi karat. Sapa kat Fesbuk taula kot.
Tanya merata kedai-kedai perabot Rawang sumer letak mahai-mahai.
Sekupang pon tanak kurang. Benci.
Isnin lepas kelas KAFA Aisyah kensel.
Aku heret dia pegi teman aku hangkut besi tak pekdahni kat Selayang. Murah la sikit.
Punyalah hazab nak bawak balik besi ni, letak kotak dia melintang patah dalam Si Kontot,
habih lipat kusi belakang, tembus sampai ke boot. Nyaris tak leh tutup bonet tau! :))
Geleng kepala PS tengok ampaian besi ni tetiba dah dok dalam bilik. 
Saya tak lena tido tau Bang dok teringat kat besi ni. ---> Sengal!































Mak dgn Ayah lepak umah aku 4 hari.
Masa terbaik untuk asah skill masak
tapi yang susah-susah, mak aku yang masak hihi...
Tu aku tengah paksa Ayah buat food testing :))

Ye betul. Pinggan mangkuk hayun di romah aku adalah tidak berformat.
Segala macam corak dan material ada. Pinggan dapat free beli sabun Daia pon ada. Kau ada?
Geometric, bunga orkid, bunga taik ayam, melamine, kaca, bulat, 4 segi... sumer ada!
Dan itu telah menjadikan aku sangat mengidam pinggan mangkuk Corelle yang segi-segi tu...
Bagi hadiah kat aku, buleh?






































Suatu hari di taman menan.
Bawak Ayah dan budak-budak pi ambik angin taman.
Kesannya, seksa nak heret Si Imam Muda nak ajak balik!

Ada lagi gambo, tapi belum transfer.
Tahun depan lah pulak eh! :))







5 comments:

DeLLa on September 26, 2011 at 9:33 AM said...

berapa RM ko angkut besi tu kak rehan oiii?

makcik rehan KJB on September 26, 2011 at 10:02 AM said...

rm120! haahahaah... sawan weiii :))

HaLiMaTuN SaAdIaH on September 26, 2011 at 10:55 AM said...

Berjaya jugak membelinya.. Hehehee:)

Ms AiReEn MoHd on September 26, 2011 at 1:03 PM said...

majmuk kan blog ko makcik...kekkeke sokakkk....aku jumpa balik blog ko yg da lame ilang tu..ngeeee...salam berblog kembali...hikhik

makcik rehan KJB on September 26, 2011 at 10:20 PM said...

Matun, ah dapat baru hilang ketaq lutut. hahaha

Aireen, hoi lama sungguh ko tak blogging eh. sibuk kebelet baby eh? hehe

ShareThis