Tuesday, June 12, 2012

Expenses

Posted by makcik rehan KJB at 3:37 PM
Assalamualaikum WBT
























Belanja dapo meningkat u olls.
Telor sepapan tak sampai seminggu. Dulu buleh tahan sampai 2-3 minggu.
Ikan kembong 3-4 ekor dah 8 hinggit. Aku sorang bantai sampai 2-3 ekor sehari.
Abih laki aku nak makan apa? Ikan bilis? Kang dia pulak yang kurus.
Tu baru cara ikan kembong, belum salmon ka, merah ka, kerapu ka... ranap!

Ayam pon sama la jugak. 2/3 aku yang tibai.
Tak kan 1/3 laki aku share dengan kanak-kanak.
Ewah, macam aku pulak yang bertungkus lumus mencari rejeki.

Beras murah. 5 kilo tahan sebulan. Kadang lebih.
Tapi, kalau aku mentibai nasik siang-malam macam selalu,
elok sangatlah aku yang jadi guni beras kan.

Habis induction 2 minggu ni kita tengoklah result lagumana.
Kalau perlu adjustment, kita adjust la memana yang perlu.

During this season, wah... ada season... kau ada?
Langsung aku tak mensentuh mesin gegar,
lagi malas nak selak-selak page KJB
habih semua benda pon duduk di paras beku.

Masaalah ni!
(buat gaya Lisa dalam katun Gaspard & Lisa)





 

1 comments:

M.U.M.M.Y M.I.Q.H.A.E.L on June 13, 2012 at 11:33 AM said...

aisyah puteh ni mmg betul2 puteh la...nengok betis die tu...keputehan betul kan...

ShareThis