Sunday, August 15, 2010

HA MAKAN NAK MAKANNNN....

Posted by makcik rehan KJB at 9:01 AM
Bulan-bulan posa ni makcik malas tau nak masak tengahari
kang aku yang lapo lebih tengok depa makan
dah la asek ulang alik dapo dok bikin susu depa

Tapi time weekend mmg tak leh elak
nak tanak kena gak masak cincai-cincai untuk depa

Ni semalam.. Mencah dok bukak tutup peti ais carik coklat
manada coklat dah nak oiii... semua hang dah kibat perabih!

Dah nampak macam lapo kemain,
aku pon masakla untuk dia... tiub beskal!

Rebus sampai empuk tiub beskal ni...























Pastu panaskan 2 sudu ni...























Pastu lempor mender-mender nih [cincang ikut dan jerlah!]























Lepastu campak 2 ketul mender nih... kasi cincang!
























Pastu tuang ni... hagak-hagakla banyak mana suka..

























Pastu humban tiub beskal yang dah rebus tadi dlm kuali...
Last sekali taruk garam sikit... pastu renjis mender ni...
























Kedip-kedip mata.... siap!!
























Fingsan tau!
nak makan hok yang mahal, hok yang western semedang,
kalau suap nasik, baru 2 suap dah buat-buat nak muntah!
yang gini-gini... dari tengahari sampai petang... 3 mangkuk dia tibai!

5 comments:

KV on August 15, 2010 at 9:19 AM said...

wah, lidahmat salleh yer hang mencah! Sujuddd!!

Sarid Derus on August 15, 2010 at 4:00 PM said...

wahhhh..western style ekk...anak mat salleh mana niiii???

nurulhudaresad on August 15, 2010 at 8:47 PM said...

tu la.....twinkle twinkle little star lg...kan dah demand western sesajer....hohohoho.....takpe la kak...asalkan dia mau makan......3 mangkuk dia tibai tu menandakan mama dia terer masak....lalalallalla....

SYANI on August 15, 2010 at 10:00 PM said...

mujur la anak hang minat makan benda2 cenggitu. Kalau kat rumah aku, aku sorang je yang makan. Orang lain mulut melayu..

NOORWAHIDAH MOHD RIDZUAN on August 16, 2010 at 8:22 AM said...

budak2 skrg nak makan yg mahal2 je kan? tp ok la mencah nak jugak makan, mesti seronok tgk dia makan..

ShareThis