Thursday, September 16, 2010

INI BARULAH MENUNJUK NAMANYA

Posted by makcik rehan KJB at 1:01 AM
Tak mainlah tayang selim tibi hazab bergaris talian hayat yer Noor...
muahahahaha.... Noor, aku tak marah ko lah...
aku sayam ko okeh!

Haaa... ini baru betoi aku nak menayang
Bau kapal laut pon tak hilang lagi tau :))
mujurla pemintal roti akuni tak kena mabuk laut hihihi...

Aku malas nk bukak kotak, bukak pelestik segala
keadaan sedia ada kat umah akuni pon dah cukup sepah,
kalau aku bukak kotak, pelestik, polisterin BM nih
lagi semak-samun umah aku wei
lain tahunlah aku tayang rupa sebenar BM nih ekk...

Sapa nak imejin, sila google image Kenwood BM450.






































Demi nak mengambik gadget tak masuk akai aku nih kan
gigih tau aku pujuk PS korang melencong ke Trong masa nak balik dari kampung aritu
mujur sangat si Ila Skirt Kembang ni bagi direction sangat terang dan jitu
berjaya jugak ketemu rumah Tok Batin Ketua Pakcik Ahmad yang kaler fink :)

Ila, dari traffic light Changkat Jering menghala ke Trong kan
aku menyaksikan jem melekat dan padat sejauh 5 km dari laluan bertentangan ko tau
ini buktinya.... [tadak motif pon aku tunjuk bukti ni]
saja nak bagitau betapa gigihnya haku laki-bini. Muahahaha....




























Setelah menyaksikan jem sendat lagutu,
memang hilang akal lah kalau kami nak patah balik jalan yang sama kan,
makanya, kami merentas desa ikut Bruas sampai ke Parit, sampai ke Temoh
sampai ke Bidor, sampai ke Tapah, sampai Sungkai, sampai Slim River
sampai Tg Malim.... barulah masuk highway PLUS dan kuar di Lucky Hill [Bkt Beruntung]

Bertolak dari Kuala Kurau pukul 11.38 pagi,
dan tiba di Rawang pukul 7.30 malam!

Tima kasih PS sebab tidak komplen dan membebel
Awak coti seminggu banggg.... apa sangatlah sesekali jadi drebar seharian khennn :))

Sekalung penghargaan yang tidak terhingga kepada Dr Z dan Puan Kerul
kerana merealisasikan impian gadget tak masuk akai makcik nih :-)
and of coz, tak lupa jugak kepada Cek Lala aka Ila Skirt Kembang

I lap u olls sangat manyak!


Sedikit pesanan mesra nan manja dari Makcik,
Tolong jangan berani-berani tanya....,
Makcik, bila ko nak tayang hasil ko meroti?

Aku sumpah korang jadi mixer brand Kitchen Aid karang!
Kitchen Aid tu... tak hagak-hagak! Hahahahaha....







6 comments:

TopsyTurvyMum on September 16, 2010 at 9:41 AM said...

Ecehhhh!

kang kalau ada yg tanya hasil meroti ko tu kan..tolong sumpah sorang jadi bowl mixer KA tu eh! bowl jer...aku nak satu lagi bowl dia laa..satu jer tak cukup ...

hahahaha

Kak Mah on September 16, 2010 at 10:38 AM said...

waaaah!!! dah sampai BM......

baru nak tanya...dah kene sound awal-awal tak jadik tanya....ehehehe... aku tak nampak gambauuuu kat rumah nieh...kene google ler gamaknya...

makcikrehan on September 16, 2010 at 3:17 PM said...

Ahhh.. sibuk jer kau TTM. Ko dah ada KA sebijik cukuplah. dok diam-diam sudah. Jagan tamak. tuhan marah! :))

makcikrehan on September 16, 2010 at 3:18 PM said...

Mah, nanti2 kalau mood memintal roti suda mari... aku kuarkanlah makhluk BM tu dari kutak, aku tangkap gambo ekk. Buat masani, aku suh dia rehat dulu.. ilangkan mabuk laut dulu. ekekeke

noor on September 17, 2010 at 7:19 AM said...

haha....aku pun sayam ko MR...
saje jer nak bagi dengki...tiap2 hari makan roti nanti bertambah gebu tau...sebagai bukti, tgk jer la aku nih....
sebab tu la aku tak beli BM...hahahaha..(tanak kalah ngan ko)

Mamma on September 17, 2010 at 4:13 PM said...

nak jugak satu!!!
satu pn cukup laaa :p

ShareThis