Tuesday, December 14, 2010

JANTUNG PISANG, IKAN JAKET...

Posted by makcik rehan KJB at 1:03 PM
Harini modem PID haku sejuk beku.
Maka haku pon turut beku bersama-samanya.
Kelopak mata asek merudup mahu tutup,
layan Spider Solitaire mcm selalu pon tak jalan.

Pukul 11.15 pagi lebih kurang,
tiba-tiba lampu modem benti berkedip
lalu internet pon connect! <---- apa punya dongga aku merapik neh!

Elok jer sedap-sedap hadap tenet,
tiba-tiba Susili talipon... mau datang belajar internet!
Ahh sudahhh... Kak Ina dah standby dah tu...
nak ajak pekena mee kari Batangkali

Lalu angin lintang pon mariiii... seraya berkatalah haku di corong talipon:
Internet tak eloklah Susili, dari semalam tak buleh bukak internet.
You mari lain hari jelah!

Lepastu tetiba Pakcik Autocad pulak masuk
nampak jer dia kuak pintu pejabat,
dan-dan aku off suis LAN cable, dengan ucapan :
No internet la Uncle... since yesterday
The rest is history y'all! kah kah kah kah

Sekarang sudah kenyang dan mata semakin berat,
tak jadi pi Batangkali sebab saja-saja tak jadi pi :-p
lalu makan nasik campor kat gerai simpang saja

MR makan ikan jaket panggang dalam daun pisang
ikan patin pon ader yer Nieza...
tapi bukan panggang tempoyak mcm ko buat semalam :))
dia buat masak gulai tempoyak... Kak Ina jer yang tibai ikan patin
aku kureng sikit ikan patin ni... makan tu makan, tapi takla tahap peberet

Ikan cencaru bakar haku lawankan dengan ulam jantung pisang,
lagi ada sambal kicap dan sambal belacan.

Apa motep ko tetiba melahap jantung pisang sejak 2,3 harini Rehan?
Silalah sedor diri... kopek ko udah keghinnn!!
Too late oredi... Muahahahaha....





8 comments:

Nieza Ishak on December 14, 2010 at 1:51 PM said...

tue la pasai ...
tiba2 gigih makan jantung pisang, apa kes ???

Adrina Adi on December 14, 2010 at 2:11 PM said...

boleh banyakkan susu ker MR?

sWeEtdARLiNG on December 14, 2010 at 2:16 PM said...

abih laa kalau bos ko baca... hihihihiihihi

http://sw33tdarling.com/

makcikrehan on December 14, 2010 at 3:07 PM said...

Nieza, baru tahu jantung pisang is sedap!

Sis Ed, yerr.. banyakkan susu kater depa.

Amy, habihla aku...

Yan on December 14, 2010 at 3:20 PM said...

Baru je teman makan ulam jantung pisang cicah sambal belacan di Ayam Kampung. Sedapp..

Yan on December 14, 2010 at 3:20 PM said...

Baru je teman makan ulam jantung pisang cicah sambal belacan di Ayam Kampung. Sedapp..

kisahwanida on December 14, 2010 at 10:41 PM said...

Ikan jaket = ikan hostel tapi aku sukak...... jantung pisang pun aku sukak....... sedap tuh

mimie1678 on December 14, 2010 at 11:54 PM said...

ikan jaket nie aku makan masa time2 belajau kat uitm dulu... lopeh tue tak sanggupppp...

ShareThis