Monday, January 17, 2011

TENTANG STATUS

Posted by makcikrehan KJB at 11:56 PM
Maaf banyak-banyak buat mereka-mereka
yang tertanya-tanya tentang status MR di fesbuk petang tadi
haku tidak bermaksud nak bermain tarik-tali dengan kamu orang semua
mungkin ada plak yang speku...

MR ni poyos nak mamfus arrr...
letak status kat fesbuk bagai nak rak

tapi bila orang tanya balik, terkial-kial nak menjawab
Sila jangan keji aku yer Cik Mimi ku sayammm :-)































Percayalah, sangat susah aku nak ceritakan di sini atau di mana-mana
nak kata confidential tu takdelah sangat, kami bukannya keja pangkat beso pon
tapi sangat complicated dan penat kalau aku nak tulis
sebab one explanation will lead to another explanation and another and another....
sejarah dia terlalu panjang dan agak complex nak dikupas
nantilah bila-bila kita lepak mapley, aku cita panjang lebar ehh... ;-)

Senang cerita gini jerlah,
Adat orang terikat kontrak kan, sampai satu masa kontrak tu akan terburai jua
suka tak suka, tiba satu masa... apabila keperluan dan permintaan berubah
maka kita pon kena berubah lah kan :-)

Tak ada apa yang nak dikesalkan as we always prepare for the worst
so, status petang tadi actually haku dedicate kat kawan-kawan sejawatan
yang bakal say bye-bye to each other...

Cewahhh... macam syedih plak kan entry haku kalini
eh syedih ker? takderlah kannn... aku happy apa.... buleh senyum lebau lagi ni ha

Tengahari tadi, masa tengah dengar taklimat PS hantor sms
tanya keputusan taklimat... kontrak sambung ke tak ke
bila haku reply cakap tak sambung dah
sepantas kilat beliau itu membalas...

KBJ jelah pasni...

Grrrrrrrr.....
betoila orang kata... orang laki ni kurang sensitif!

Kedai besi buruk aku tajuk dia KJB lah bang oiiii...... bukan KBJ!!
Grrrrrr...!!


15 comments:

Adrina Adi on January 18, 2011 at 12:36 AM said...

dalam sedih2 pun, sempat lagi dia melawak. hehe..

takper la, rezeki ada di mana2. insyaAllah semuanya akan ok.

teacher bonda on January 18, 2011 at 3:54 AM said...

jgn sedey2 kak..insyaallah ada rzki lain tuh nnt..lgpon, kjb need ur full attntion..hehehe

Nieza Ishak on January 18, 2011 at 8:01 AM said...

takpe la .... terima dgn dada terbuka sbb aku pun pernah kena macam ni masa kerja Telekom SmartSchool after 3years. Kontrak tak sambunggg ...

soo doa banyak2 .. insyaallah ada jalan lain ( weiii bukak taska la weii jadik bos, aku beli area umah ngko kalo ko bukak ... hahahaha)

relax dok umah handle kanak2 3-6bulan pastu boleh pk the next solution. Actually ko pun beruntung sbb ada laki weiiiiii ... cuba yang tak kawin lagik?? sanggap weiii kuar ayaq mata darah ...

good luck bebeh ... 28jan .. kita projek kat taman bayu ... ;)

mimie1678 on January 18, 2011 at 8:09 AM said...

assalam.. good morning MR...

alahai... takperla nokkk... rezeki anak2 ada kat mana2 kan.... insyaAllah.... dah kena pk alternatif lain dah nie....

aku pun tak sabar nak berenti kerja nie... udahle malas pepagi... otak asyik pk oven jer.... heheheh...

Mieja@Amiizaa2001 on January 18, 2011 at 8:35 AM said...

rehan

tak per....lepas nie mintak PS bukak kedai komputer, khidmat utk anak2 disekeliling taman bayu:):)

Me on January 18, 2011 at 8:37 AM said...

MR MR MR MR... aan aan aan aan aan aan >>> apa motif eden menyeru nama ekau??? motipnya itu adalah sorakan memberi sokongan moral, fizikal n mental...

nurulhudaresad on January 18, 2011 at 10:49 AM said...

alamak..ketinggalan la cerita nih..nsb bek bukak fb pagi nih...takpe...rezeki di mana2...KJB tu kasik power ...sure leh masyuk..amiinn...PS,KBJ ke pulak dia....huhuhu

makcikrehan KJB on January 18, 2011 at 11:14 AM said...

Tima kseh ya all! i lap u oll sangatttt manyiak! :-)

paish on January 18, 2011 at 3:08 PM said...

caiyuk makcik, caiyuk!

Elyn on January 18, 2011 at 3:17 PM said...

owh kontrak ko x sambung ek. takpe MR aku pernah merasa masa keje kontrak .... di buang macam kite ni takde hati. dulu kene terminate mmg aku sedih. now kene terminate aku soooka sbb duk umah gentel anak hahaha

ceywie on January 18, 2011 at 4:27 PM said...

pas ni blh la MR sambung projek jahit baju n buat roti, mana tau lagi pas ni MR jd usahawanita berjaya. mana tau kan. setiap dugaan ada hikmahnya, kan.

makcik rehan KJB on January 18, 2011 at 5:16 PM said...

ceuwie, Amiiin. Hehehe

Zana S on January 18, 2011 at 8:57 PM said...

akhirnya .... eh.. ko leh menjahit amik upah menjahit lah. ok per.. tapikan... haru jugak bila pk nak wrestling ngan anak bila nak sudahkan kerja... phew....

zealvia on January 19, 2011 at 9:45 AM said...

Chill ye MR..rezeki Allah ada dimana-mana! caiyok! caiyok!

Cloud E on January 19, 2011 at 10:37 AM said...

seriyes meh?

sabar ye.. acik rehan kan pandai buat bisnes x mcm aku ni x maju2 mlm..hahaha...

best tang dok umah jaga anak tp
x best tang xde gaji
tp rejeki ada di mana2 kan

all the best acik rehan

ShareThis