Friday, May 6, 2011

Big Or Small, There Is A Difference That Only You Can Make!

Posted by makcikrehan KJB at 8:53 AM
Aku taip entryni semalam, tapi aku flush keluar harini. Ohh... silalah kagum... ternyata aku masih berjaya mengekalkan momentum terhadap belog walopun telah serah tugas kepada kerajaan 1 melesya semalam ---> apakah kaitan? Entahhh....!

Eh, tetiba ada iklan pulak... keliklah dulu hahahaha...


Hari buruh lepas, merupakan hari buruh terakhir yang aku sambut sebagai buruh lembut. Bermula keesokan harinya, status lembut tu dah bertukar kepada kasar. Ya, buruh kasar. Kerja-kerja di rumahni, kalau ko lembut macam Hazwan Hali.... halamat berlumutlah romah ko noks! Maka sebagai meraikan 'perkasaran' aku, PS hangkut satu kelorga pegi membatak kat tempat jauh sikit dari biasa. Tempat biasa kami adalah Tesco Rawang - makan nasik ayam - rebut stok akhir pada pukul 10 malam.


Tempat tak biasa kali ini adalah macam biasa... 1 Utama. Ya betul, tempat tak biasa pon ada kategori biasa dan tak biasa jugak. Pening kah? Tak tercapai dek akal eh bahasa aku pakai nih? Silalah biasakan diri, from now on... akan selalu ada ayat-ayat begini. Buruh kasar... remember?


1 Utama nampak sendat, so we went to The Curve instead. Haritu dah pi 1 Utama sekali, jumpak pompuan langgar pantang-larang ni. Letak aku dengan dia sebelah menyebelah... orang jadik konpius sapa yang baru beranak nih?


Masuk The Curve terus tala kat area indoor playground. Lepaskan kanak-kanak membuas sambil diawasi oleh bapak mereka. Sambil aku membuat acara price scanning kat barang-barang baby dalam butik-butik disekitarnya. Oiiii... semua mahal-mahal.... tak leh beranak dulu macam nih. Hold lagi barang 2-3 tahun! Apa? SAKAN? BIBI KIMWAH? TEN-TEN? Mentang-mentang aku dah jadik buruh kasarrrr.... *ai terluka hokay*


Dalam outlet Anakku. Bagi chance depa main pondok-pondok kat sini kejap.


























That Little Tikes Garden Table is so sturdy without any sharp edge, ai like! Eh beso la weii... 4 kanak-kanak buleh bertenggek at one time. If your butt not as *mantop* as mine, maybe u also can join the kids! Kalau cukup bajet, aku nak carilah seketui hat morah-morah punya.

Anyway, berbalik kepada isu panas minggu ini...
(aku feeling-feeling diri ini sedang hangat digosip... boleh?)


Some of my close friends masih dalam fasa in-denial with the fact of me being a fulltime housewife. No big deal lah, its nothing... tak memberi impak besar pon kepada sektor ekonomoney melesya nih. I am nobody, previous job pon hanya setakat pegawai kontrak yang asyik bertukar terma-terma kontraknya.


Am not proud of what i've done, its really-really no big deal... Melambak lagi orang lain dengan pangkat 10 kali lagi besor dari aku yang benti keja, jaga anak kat rumah... Eh, bukanlah maknanya akuni kayaaaa sangat sampai tak kisah pon benti keja. Gilo ko apo? megren jugak kepala lutut akuni tau...dah tak leh hora-hora online shopping macam selalu.

Aku malas dah nak pikir untung nasib bekerja kontrak di bawah kerajaan 1 melesya nun... Percayalah, perancangan semua terbantut sebab segala-galanya adalah tidak menentu! Susah aku nak explain, betul-betul complicated... Kami sendiri pon tak paham, inikan pulak orang lain kan?

Aku tidak menolak kemungkinan untuk kembali berkerja dalam masa terdekat atau masa terjauh ini. The possibility to get back to work is there... honestly, PS sendiri prefer kalau aku bekerja... as he always said : Earn something for yourself, a little will do. The rest will be on me...

Cewahhh... puji laki nampakkkk...
Agak-agakla weii... dah la tak kerja, lagi nak keji-keji laki macam dulu?
Kang kena cantas allowance aku kangggg... mana nak cekau duit nak beli Stayfree!

So, makan gaji atau makan hati
just be happy and don't worry much (cakap pandaiiii)

A quote from what Genevieve said to comfort Little Lacey in Barbie's 12 Dancing Princesses movie :
Big or small, there is a difference that only you can make!







0 comments:

ShareThis