Wednesday, February 8, 2012

Rainbow of life

Posted by makcikrehan KJB at 12:07 AM
Assalamualaikum WBT


Another masterpiece from Mencah.
She drew this yesterday, while mom and her baby brother busy ~sleeping~ kehkehkeh.



























See whether you can locates;
1. House
2. Bees
3. Butterfly
4. Car
5. Balloon
6. Cloud
7. Rainbow
8. Birds
9. Sun
10. Flower
11. Tree
12. Herself! :)

There are 2 unidentified flying objects on the rainbow.
Could be a nest and a big-eyed bird. Haha.

Think i should start introducing her to other 'types' of drawings like waterfall, padi field, mountains, beach and aerospace. Bosan pulak aku nengok, jumpa kertas jer mesti lukis pelangi cium tanah lagutu. We can't afford to send her to any art/ drawing classes for the time being. Not only dah tak cukup bajet, nak selit jadual celah mana pon tatau dah as her daily schedules were already packed. So, art-attack dengan Mama kat rumah sudah lah :))

Banyak kali dah budakni request nak buat water color paintings. Oh tobat Mama! Hari-hari mengemop muntah adik kamu adalah sudah cukup menghazabkan. Tak payah tambah stress Mama nak lap dan basuh baju yang belemoih dengan water color pulak. Nanti-nantilah dulu...






1 comments:

mama maman on February 8, 2012 at 10:00 AM said...

mencah nih ada bakat dlm bidang seni.. bagus jika diasah selalu.. mana tau blh jadi pelukis paling berjaya di malaysia nih..:)

ShareThis