Monday, April 2, 2012

Galeri (lah sangattt) gambar di hari jadi

Posted by makcik rehan KJB at 9:37 PM
Assalamualaikum WBT


April Fool kita pegi Jusco. Bajet lima rengget - masuk Daiso.
Silalah mempilih mana-mana buku yang kamu mahu.
Hazabbb... besday anak yang ke-5, makanya bajet hadiah pon RM5 sahaja.
Nenek pon bagi duit lima rengget jugak. Sempena naik umo lima tawon jugak le kot :)) 

Gambar adik je banyak kat play area Jusco, sebab adik je yang mampu duduk mempegun.
Gambar kakak semua macam halimunan.
Macam lipas kudung, tak mamfoo DSLR akak (lah sangattt) nak mengeshoot
















































































2 April kita membosan dalam rumah je sampai mood rawan akak menyembuh :))
Kalau ikut hati, boleh je akak tak kuar rumah langsung sehari suntuk
Tapi kenangkan ada selori (lah sangattt) barang dagangan nak kena pos,
menggigih jugakla akak hangkut seisi rumah pegi PPL Rawang.

Memandangkan harini besday anak, dan akak hanya masak nasik tomato cap Iman
(nasik saja hokay, ayam madu ka, korma ayam ka jangan nak mimpi)
Kami melencong ke pizza hut, tapau pizza bawak balik rumah nenek Batu 16
Aisyah tibai 3 keping pizza kau! hebattt...
mujur kamu tak tibai 5 keping sempena umur kamu sekarangni 5 tawon kan kakak! :))

Pizza Hut Delivery adalah sunyi sepi di dinihari
makanya, akak pon tak malu untuk mengeluarkan lensa DSLR akak (lah sangattt)

























 
































































Selesai makan, membe*rak (acara wajib Asyraf dimana-mana) dan mandi
pukul 7 kami berdoah-doah balik BV
Baru lepas Tesco, adik dah terlentok (ai like!)
sampai rumah terus berkurung 3 beranak dalam bilik
Adik terus sambung tido, kakak layan games kejap...
dapat susu sebotol, tablet masuk ayer terus campak bawah katil
Belum pukul 9 malam, kedua-duanya sudah belayar (ai like!)































Besday party is nan hado
Gilo ko apo buat besday party hari senin kan,
aku pandang muka nenek, nenek pandang muka atuk, asrap pandang muka kakak dia...
baik tak payahhhh...

Kita tunggu la penaja utama balik dari outstation,
buleh kita pow beli kapkek beledu merah 8 tingkat, buleh jamu satu kampung
akak mensawan nak meriak display kapkek atas cupcakes tier mari dari London ni yu olls :))
maklomla... akak kan retiz (lah sangattt), list jemputan haruslah 2-3 lapis khenn...

Penaja utama tu katanya kerja keras mencari rejeki untuk anak bini khennn...
harap-harapnya allowance OS tak habih ranap beli batang pancing la khennn...
bunyi sembang tu macam nak bawak anak-bini pi bercuti ke tanah tinggi
harap-harap bukanlah janji pelesu lagi dan lagi :p

Last but not least,
Happy Birthday Aisyah!


p/s :
Thank you for all your wishes. Cam biasa, akak memang pemalas balas romen, eh komen.
Ai lebyu olls muah muah muah gittewww...








5 comments:

~CN2S~ on April 2, 2012 at 11:20 PM said...

wah comelnya aisyah...dah besar dah anak dara ni... :) selamat hari jadi aisyah...

kakngah on April 3, 2012 at 5:54 AM said...

sebbaik duk BV tu.. ada jugak tmpt nak berjimba walaupun modal 5 hengget. cer duk lembah ni... menung depan padang golf blh la.. kehkehkeh!!

littlehumblelynn on April 3, 2012 at 7:16 AM said...

Bab nk smbt besday ank,aku pon tumpang pening!
Ank yg sulung 6thn 8/5 nih,dh pdi demand itu-ini.
Dh siap request nk kek apa,nk pki bj apa,adoikkkhh!!!jenuh pegang letak calculator jer nih.

Sabor jelah!
Apapun besday girl tetap jd pojaan hatiku.tomei bdk putih tuh!!cuba tepek gmbr dia masa baby,nk tgk.

Me on April 3, 2012 at 8:32 AM said...

tema birthday party = lah sangat...
n3 ekau nih serampang 2-3 mata ekkk...
aisyah nak kek apa??? minta dr mama ye.. mama aisyah pandai masak kek

Sari on April 3, 2012 at 8:02 PM said...

Happy besday mencah..
mak nye pon..mentang2 bapak takdek kat umah..asyik tersyayul yerr..:))

ShareThis