Monday, May 28, 2012

Bila Akak tak pegang kamera...

Posted by makcik rehan KJB at 9:15 AM
Assalamualaikum WBT

Semalam kenduri sebenar, perantin dah sewa potografer
So Akak dah tak heran nak tangkap gambo perantin dah
Buat akak jaki jer tengok kamera depa yang godang-godang dengan moncong panjang sedepa nun
Akak handover kamera kat hadek-hadek jer suruh pi teropong apa yang patut
Kalau Akak yang galas kamera, mesti payah nak dapat menyelit dalam gambo kanns
Semalam hambek kau... penuh skrin asek muka akak je masuk wayang! :))
Bertabah tau, muka lebau akak nak keluar banyak-banyakkk dalam ini entry























































Beginilah teknik bergambar yang harus dipelajari oleh ibuk-ibuk gajah sekalian
sembunyikan 95% tubuh anda di belakang somi dan kanak-kanak
Lagi ramai anak lagi bagus, segala spare tyre, babat atau pelampung kecemasan tidak akan kelihatan
kalau nasib baik, anda akan kelihatan persis pasah sandah
...... walopun anda sebenarnya adalah hadebah nor!






























Orang sebok nak makan nasik minyak,
aku anak beranak boleh pulak feeling-feeling outdoor photoshoot!































Macam biasa, anak tak sedondon lantakkan depa
janji kita sedondon kan Abam :))
Eh, macam nak raya pulak...




























Akak kau tengah ambik feel, menjakun dengan DSLR orang. Ada style tak wei?
Lambatnya Tabung Dana D Akak nak penuh dikkk
Kau tengok gaya anak aku posing, kellas tak?
Tak mensedor diri tu... depan pelamin tu kau tahu!



























Mementang baju akak serona dengan backdrop pelamin kan,
asekla dok lintas langsung 18 ratus kali depan pelamin
konon mengata anakkkk.... omak kau pon sama batak pelamin!


Japgi (kalau raaaaajinnn) akak hapdet gambo lain yang takde muka talam akak :))





5 comments:

NaazneenMuslimahApparel on May 28, 2012 at 10:17 AM said...

gambar pertama---->> caption utk dak asyraf, "bukan selalu muka mama saya nak masuk dlm belog beliau sendiri, redha kan je lah" tangan garu leher, mata ke atas!

Nuraz on May 28, 2012 at 10:17 AM said...

suka dgn 2nd picture...comel sesgt ku tengok muka terkujat si imam muda asyraf tu.. ^__^

SYANI on May 28, 2012 at 10:18 AM said...

Baju perasan baju ko tu tangan kembang. Tapi baju ko tu memang lawo la..

makcik rehan KJB on May 28, 2012 at 10:38 AM said...

Pandai kau nurul huda! hahaha

Nuraz, kanak2 mmg payah nak bagi kerjasama kalau ajak bergambo kan?

Syani, baju tu jela aku dok ulang pakai pi mana2 pon. Berapa zaman dah tak buat baju baru tau :))

Nuraz on May 29, 2012 at 9:31 AM said...

mmg betul...bebudak mmg payah nak bagi kerjasama...mak budak ON jerkkk...akekekekk...

ShareThis