Wednesday, August 18, 2010

ADS IN BETWEEN TEXT : SIMPLE TUTO FOR AUNTIE MAS

Posted by makcik rehan KJB at 12:10 PM
Kak Mas [eh, kakak ker hadik nih? :-P]
Your wish is my command :)

Macam biasa, perlu ditekankan di sini...
ini adalah cara tak semenggah Makcik Rehan
hasil memandai blajo sendirik siang malam pagi petang
cara orang lain makcik tak fedulik...kihkihkih


+
+
+
+
+

Assuming, u oredi have Nuffnang account ya...

Bukak dashboard Nuffnang, and u will see this.
Klik kat Add ads











Copy code ini...




















Lepas tu pegi kat dashboard blogger... pegi Setting, amik Formatting














Lepastu paste code Nuffnang tadi kat area Post Template
Lepas tu tekan SAVE SETTINGS


























Code tu kita TAK AKAN nampak bila kita buat entry kalau kita ambik Compose mode
sedangkan ianya ada di situ....


























Kat mana code tu sebenarnya?
Ada... kita akan nampak code tu bila kita tekan Edit HTML






















So, terpulang kat kita nak letak ads tu kat mana dalam entry tu <--- ayat pusing2 dah ni, faham kan?
nak letak dia tengah-tengah entry buleh, kat atas buleh, kat bawah pon buleh.
Senang mak bedah kan?

*Code tu akan kekal kat situ setiap kali kita nak buat new entry*

Good Luck!


8 comments:

MaMa QaiSaRa a.k.a nUnU on August 18, 2010 at 12:34 PM said...

saya pun follow buat mende ni... mekacih...

Me on August 18, 2010 at 1:17 PM said...

ini tuto utk apa MR? tak faham:)

IbuAimy on August 18, 2010 at 2:43 PM said...

hai..salam kenal...

nurulhudaresad on August 18, 2010 at 3:21 PM said...

lama x komen kat sini..
nak komen apa yaa
malas la nak komen!
ihihii

kak mas on August 18, 2010 at 3:21 PM said...

oh.. mekasih MR. buat special entri lagi. tq very much.. da uat dah. btw.. ni kakak ler.. awak muda lagi.. :D

.::CeK LaLa::. on August 19, 2010 at 4:34 PM said...

wahh.. makcik.. pandai ngko yerr!!
Aku pon idak terpk nak letak coding kat formatting tu.. [tak tahu pon sebenor nyer]
sbb aku aku ikut bulat2 mcm yang si nanang tu ajo... tapi tatap tak menjadi..
sudah nyer nanang aku.. nun jauh ke bawah...
takpe..takpe.. aku tiru ehh...
mekaseh yaa!!

fyna on August 20, 2010 at 1:40 PM said...

kite wat x bley pown...

makcikrehan on August 20, 2010 at 5:27 PM said...

Fyna, make sure HTML code tu tak break kat mana-mana. bila taip entry, jarakkan sikit HTML code tu text awak. Nunu and the rest dah brjaya... mesti buleh punya... cuba lagi nanti ekk

ShareThis