Wednesday, September 22, 2010

CCTV TELAH MERAKAMKAN GAMBAR INI

Posted by makcik rehan KJB at 4:45 PM
Keh keh keh keh...
Laki makcik geleng kepala
bila nampak bini dia teropong aktibiti depa dua beranak dari dalam keta 

Masani PS kuar dari keta pi beli susu hanak-hanak
Makcik dok dlm keter... malas nak dokom Asyraf bawak kuar
Mencah masani kat kampung... masa raya haritulah kan

Baru jalan separuh, tiba-tiba PS patah balik
sambil seluk-seluk poket... beliau datang ambik Asyraf
Nak bagi budakni naik menatang mesin nyanyi-nyanyi rupanya
kakak dia kan tak ada... ada chance lah budakni main dengan aman :-p

Kelakau betoi haku tengok Asyraf terkelepet kat kuda tu nak berpaut
hanak aku ni kan lecit lagi... dah setahun, tapi apa pon belum buleh
duduk pon dok huyung-hayang lagi kekekekek

Lantas lensa kamera DSLR pon dihidupkan...
makanya, terhasillah gambar berkualiti CCTV Rumah Urut Ah Seng :))
kah kah kah... DSLR lah sangatttt






































Eh, sebut pasal DSLR ni kan,
Minggu lepas kami laki-bini pegi Ikea...
Haaaa... toksah nak pitnah kata aku banyak duit borong perabot Ikea yer
Aku hanya beli 5 bijik tong sampah pelestik kaler merah
yang berharga RM2.80 sebijik... tak percaya?
Aku serkup kapla sorang-sorang dengan tong pelestik tu karang!

Pasal DSLR tu... ha, kami parking kat The Curve
dari Curve kami lenggang kangkung berjalan pegi Ikano kan
sepanjang jalan nak ke Ikano tu kannnn
punyalah ramai aku bertembung dengan orang-orang yang sangkut camera besor kat leher :))
baik laki, baik pompuan.... baik rumaja, baik belia.... selamba ajer tau

Yang aku menciknya kannnn...
tiap kali bertembung dengan orang bawak kamera besor kan
laki aku mesti toleh kat aku sambil sengih-sengih kerang busuk

Aku tau sangatlah maksud tersiratnya tu kan
Ha, ko tengok tu.... ko tu teringin sangat nak DSLR kan
Haaa... ko nanti nak sangkut-sangkut kat leher camtu lah ekk


Keji tau bang!








8 comments:

aNa SuZaNa on September 22, 2010 at 4:50 PM said...

Kak rehan..
jemput dtg open house 3hb ni tau,..!! wajib..!! ehehhe

makcikrehan on September 22, 2010 at 4:57 PM said...

Ana, makcik malulah nak pi umah ana.... makcik kuat makan... nnt habih sumer makanan aku sapu. ekekekekek

mamataya on September 22, 2010 at 5:11 PM said...

kekekkekekke..lawaaakkkkksss sesangat..i LIKE..

semoga pakcik sepul mendapat taufik n hidayah membelikan makcik rehan DSLR suatu hari nanti..kekekeek

Me on September 22, 2010 at 5:24 PM said...

hihihi... PS kan suka bg hadiah tak sangka.. pagar ruyung pun ko boleh dpt ini kan plak takat2 DSLR yg tak seberapa tue....

mamataya on September 22, 2010 at 5:42 PM said...

makcikkk..jemput rumah kita jugaakk hari ahad ni..kat shah alam bandar kesukaan makcik...dari kul 5-7 malam...meh lerrr

aNa SuZaNa on September 23, 2010 at 1:02 AM said...

konfius japp.. kejap kata nak mkn.. kejap kata nak sapu.. nak yg mana satu ni.. kalo nak sapu ana leh sediakan penyapu..kekeke..

ampunnnnnn..gurau senda di hari raya..

Elyn on September 23, 2010 at 1:23 PM said...

sejak ade anak ni laki aku dh tak kuasa nk sangkut kat leher tau!! kang pasti mulut aku bebel2 suh dukum anak.... mana nk letak kat leher tu kan??

Zana S on September 24, 2010 at 12:23 AM said...

anak aku sah2 menjerit. amirul siap takmo jalan sebelah kuda tu tau..

pernah naikkan dia kuda duk pusing keliling. dua beradik bantai melalak.

haruuuu

ShareThis