Thursday, December 2, 2010

DAH TERIMA BATON!

Posted by makcik rehan KJB at 9:38 PM
Mula-mula mari bercerita tentang ini

















Gatai budak Zea ni.. aku kata jgn kumen nak jugak kumen!
aku rumen kang haaaaa.... kekekekeke...

Petang tadi, mak hincik korang pegi Kepong
ini adalah acara tahunan haku tiap-tiap tahun - HYTEX warehouse sale,
membeli stok baju-bajan hanak-hanak untuk setahun.

Tahun ni ada sikit paradigm shift - buat kat Dewan MPS Kepong,
takdela nak kena kuar masuk section demi section macam selalu tu
lokasi dewan ni tak jauh pon dari kilang Hytex tu.

Mereka-mereka yang bakal pergi esok,
sila elakkan membawa hanak-hanak yer
kepanasan dan kesendatan adalah dijangkakan
[macam tak biasa pulak korang]

Oleh sebab haku pegi dah tengahari,
mungkin banyak baju-baju yang best-best orang lain dah pulun agaknya
tapi stok dok ada yang berpolon-polon dalam setiap kandang tu pon belambak lagi
tak habih pon haku punggah... aku kirai gitu-gitu jer pon
sapa yang ada anak rumaja sangat berbaloi la pegi
banyak baju saiz depa-depa

Baju untuk Double A haku nih banyak aku ambik yang umur besor-besor
tambah-tambah Si Mencah, T-shirt dia pakai skang banyak yang saiz 5-6 years tau
aku rasa anak aku takdela beso sgt...  sizing baju Hytex ni memang a bit small gamaknya
pastu leher baju dia mesti terkelediang bila dah basuh pakei mesin :))
[dah dibagi murah, pon nak kutuk gak lagi :-p]

Pricing?
Basically, all Short & 3 quarter sleeves Tees = RM5
toddler's long sleeve = RM8
short pants = RM3
undies = RM1
teens & adults clothing = RM10-RM12
Jeans & Corduroy pants = RM15 and above
bottles, nipples, wet tissues & socks sama jer mcm harga tahun-tahun lepas
but this time around, takde wide neck nipples at all tau
agak kuciwa disitu... huhu...

Shoes, sandals, sport shoes [for kids] banyak choice kalini
Brader Bangla tu tunggu kat atas stage,
tunjuk kat dia kamuorang nak pesen yang mana,
nanti dia carikan size
Harga pon okay... tak ingat satu-satu,
sebab lain design lain harga
but sandals; ada yang as cheap as RM5

Gambar hasil belian?
Tak tangkap pon lagi... malas nak kuarkan dari pelestik :-p
tengoklah nanti-nanti... [pakai dak dah la tu :))]

OK, pasal baton pulak... huhuhu
apa? baton buntingggg???
Choyyyyy sangat tau!
Bukan arrr... bukan buntingla....

Ni ha... Aisyah dah pass baton chicken pox kat adik dia :((
maghrib tadi Babah dia perasan dah muncul bintik berair kat leher Asyraf
buat masani demam belum wujud,
esok siapla... kompom maklom dia tak buleh buat keja
memerap tak hengat punyala....

Tengkiu Nuraz sebab sudi pos daun mambu kat aku
esok nak bagi daun tu kat maklom,
suh ramas2 mandikan si Asyraf

Nampak gaya kensel la plan balik Parit Buntaq hujung mingguni
biorlah umah Tmn Bayu jer yang transform jadi wad kanak-kanak
daripada umah mak haku yang bertukor jadi wad :))






1 comments:

littlehumblelynn on December 3, 2010 at 9:58 AM said...

HYTEX warehouse?mcm menarik tuh..mau jugak cari pasal nih!!campak?adoikkhh..kesiannya..anak2 x pernah kena lagik..kalo kena x tau nak wat apa..mintak jauh!!

ShareThis