Wednesday, December 22, 2010

KURANG ENTRY

Posted by makcik rehan KJB at 4:51 PM
Muahahahahahha.....
ko hader???



















Ramai kerrr???
Feeling terlebey suda ko Rehan.

Hakak ko saket kepala [migrain] menjadi-jadi skangni
tu yang haku kurangkan masa hadap komputer kat umah
FYI, entry gebang temberang haku saban hari adalah ditaip di rumah
dan di set untuk moncol di siang hari waktu haku di opis

Kat PID ada jugak la sekali-sekala aku buat entry selingan bersesuaian dengan situasi semasa
biasanya yang fendek-fendek dan tak payah perah otak
tapi skangni kat PID pon dah makin bizi
maklumlah, budak-budak lepas SPM skang takmo dah keje kilang macam aku dulu
semua dok pakat menderu mai blaja komputer kat PID
dah penat-penat membimbing anak bangsa sepanjang hari khennn...
kurangla keupayaan aku nak mengadap belog selalu-selalu macam dulu

Ni harini aku tak masuk keje
malam tadi tiba2 mata aku berpinar-pinar
terus menyentap menyucuk sebelah kiri kepala

Tengah malam tetiba Imam Muda pulak menangis melalak-lalak tak ketahuan punca
bawak tengok tibi, tetiba mengekek gelak tengok Higgytown Heroes
tutup tibi ajak sambung tido dia bantai melalak balik!
Huwaaaaaa..... mana nak surut migrain aku macamni...

Pukul 3 pagi aku terjaga sebab badan rasa basah
tengok partner sebelah aku si Mencah pulak dah banjir kilat :((
mujurla aku dengan Mencah tido kat luar masa tu
kalau tidak dah satu hal aku nak hilangkan bau hapak tilam berat sepikul tuh
kalo tido dalam bilik si Mencah asek batuk sebab sejuk ekon
kalau tutup ekon, si Imam Muda pulak memekik
hadoii... pening aku pening dengan anak-anak Sepol ni tau!

Pagi-pagi buta aku membasuh tikar, tuko sarung bantal, ngemop lantai
kepala punyala nyut-nyut kemain... sampai rasa nak termuntah
pagini bangun denyut tak hilang macam selalu
biasnya kalau kena attack time malam, bangun esok pagi dah lega

Start keta, hantar budak-budak pi umah maklom
[Asyraf sempat pulak muntah dalam keter... melalak-lalak rimas baju melekit]
balik dari umah maklom terus berkelubung dalam gelap
bangun pukul 2 petang, baru terasa ringan sikit kepala
denyut-denyut tu dok ada lagi nih... tapi lega la sikit banding malam tadi

Bukak emel, ada pulak berita anti klimaks dari laki aku
Huwaaaaaa... terus datang balik migrain aku bang
hancur leburlah hanak-beranak punya wishlist nampaknya...

Babai DSLR
Babai ipad
Babai netbook
Babai henpon baru
Babai hutel bintam-bintam
Babai banglo bukit tak untung
Babai permenan dalam stokin
Babai dinosour
Babai cekelat Langkawi


^
^
^
^
^
^
^
^

Babai Juliana Evans!!!


.


11 comments:

Mieja@Amiizaa2001 on December 22, 2010 at 5:05 PM said...

rehan makan ubat tak? ambik pil migrain yg kaler kuning tu...apa namanya aku lupa...zirgot ke apa tah...

Me on December 22, 2010 at 5:12 PM said...

huhuh... babai juliana evans yang paling sadis sekali hik hik hik

mimie1678 on December 22, 2010 at 8:40 PM said...

wahahaha... juliana evans aku tokleh tahan.... yerlah MR.,.. aku takdo org tanya.... hehehehe...

kisahwanida on December 22, 2010 at 10:59 PM said...

apapun entry ko..... aku mmg suka baca wahai MR

makcikrehan on December 23, 2010 at 8:52 AM said...

Mieja, makan doh ubat. hehe

Kerul & Mimie, ada bau2 kentut sikit dgn dier..kekekekke

Wanida, takdak pilihan dah.. terpaksa jugak baca kekeke

TopsyTurvyMum on December 23, 2010 at 9:19 AM said...

aku coti satu hari tadok pun org tanya uhuk..uhuk..uhuk!


Get well soon juliana evans:)

MsAjai on December 23, 2010 at 9:32 AM said...

mr..hakak also tertanya2..mana la entry selalu sehari byk jer (nmpk nau bukak blog jer kt opis)....

TTM...haku dok bukak blog hang..tp dok bye2 pre-mix jer...buat la entry 5 ke 6 sehari..baru meriah idup haku...

wan nurul hezrina abd halim on December 23, 2010 at 11:31 AM said...

manyak sedaplah itew makanan..hehe..rest cukup k

zatie_izzati on December 23, 2010 at 12:16 PM said...

Fuhhhh manyaknyiee sebab musabab yang sebabkan kurang entry ek..haha

zatie_izzati on December 23, 2010 at 12:16 PM said...

Fuhhhh manyaknyiee sebab musabab yang sebabkan kurang entry ek..haha

Elyn on December 23, 2010 at 5:03 PM said...

err juliana evans tu awat??

ShareThis