Friday, January 21, 2011

I'M ILL, BUT I'M CHILL

Posted by makcikrehan KJB at 1:57 PM
At times, i don't need nice words or shoulders to cry on
Practical jokes or sarcastic words might helps [sometimes]
Thank you so much to mulut-mulut puaka sekalian...
korang memang rebel macam aku tau! hahahaha

OK, enough with that 6-letter red word.
Chill la Rehan! Teruskan berGOYANG hokay!!

Lately, haku terima banyak pertanyaan macamana nak buat belog macam aku punya
baik belog MR mahupon belog KJB
jangan sentap, aku tak marah... i'm honoured okay,
dalam beribu-riban belog canggih-manggih dalam donia nan fana nehhh,
korang pilih untuk buat belog macam belog belacan aku,
terharu hakak dikkk *sambil pura-pura lap ayaq mata*

Nak habaq mai terus terang, belog akuni... tempblate dia bukan aku reka-cipta sendiri tau
aku tojah ambik free template kat ipietoon jer pon (ader credit aku letak kat kanan nun)
tapi lepastu aku sengkang mata kelebek kat HTML code dia,
tukar mana-mana yang patut.. especially font style and size.
Dari 3 template haku godek buang jadikan 2 template saja.
Frankly speaking (cewah, tetiba ckp omputeh) nak godek HTML tu agak susah bagi mereka yang tak biasa

Well, aku pon tak biasa gak memula
dah hari-hari aku kelebet jadi cam biasa pulak... ekekekke

Eh, aku nak tanya terus terang nih,
korang nak ke blajar buat blog macam aku tu... dari A to Z,
putting in necessary widgets, layout setting and colours bagai,
pastu nak ke blajar camana nk godek Twitter, Networked Blog, Facebook, Fan page bagai?

I was thinking of organizing a full day course to teach all the above to those who really interested.
Minimal fees will be charged of course tapi lom decide la berapa juta aku nak caj (rega kengkawan jela)
I am no expert hokay, but am willing to share and bertukar idea dengan kamu orang semua
rasanya kalau kumpul semua at one time at one place... lagi senang aku nak temberang sekaliharung kot :))

Leave comments here if you're interested,
We'll decide from there.. and see how this can be done.

Alternately, i can also be reach at makcikrehan@gmail.com

Chill babeh!







5 comments:

Rahibah.com on January 21, 2011 at 3:05 PM said...

Menarik tu kak..

Cadangan saya, apa kata akak buat tutorial dalam ebook terus... :-) Caiyok2.

MarDiah on January 21, 2011 at 3:39 PM said...

HTML laagi.. aku dulu jenuh masa musim baru berjinak dengan website personal kat geocities.. tah pekabo website tu... jenuh seh menghafal mengadjust segala mala kod tuh.. ko larat layan yek...

Me on January 21, 2011 at 3:47 PM said...

MR!!! eden nk tanya??? apakah yang perlu diGOYANGkan???? hahahahhaha

transformed housewife on January 21, 2011 at 11:08 PM said...

nak belajar pasal coding sikit2 sbb mmg tak reti2 bab2 ni. sy ni buta sikit IT & apa2 nampak mcm math. hehe

mimie1678 on January 22, 2011 at 11:42 PM said...

bagus idea ko MR... ada yang dah buat tau... aku sokong yer!

ShareThis