Tuesday, February 1, 2011

NEW ROUTINE

Posted by makcikrehan KJB at 1:32 PM
Malam tadi kol 12 laki aku dah perambat soh tido,
jangan dok hadap KJB jer sampai subuh,
kang esok bangun lambat... tinggal!!

Ha, aku pon cepat-cepat shutdown laptop
terus laju-laju masuk tido,
tak sampai 2 minit aku dah krohhhh... krohhh...

Kol 4.30 bangun buat susu kat hanak-hanak,
lagi tuko pampers Imam Muda
pastu aku sambung melengkor dalam selimut

Kol 6 jam henpon berbunyi menceghit-ceghit
aku haram tak dengar!
sekali PS kuis kaki aku
Bangun weeiiii... kol 6.30 siap!

Ha kocoh-kocoh aku bangun kuarkan kain dlm washer
sidai kain bodo-bodo jer kat ampaian kecik tu
pastu laju-laju ambik towel pegi mandi
siap pakai baju, siapkan beg budak-budak...

PS dah angkat konci keter (keter aku plak tu)
sambil tak abih-abih menggesa... cepattt... cepattt....
Huwaaa... dh macam budak PLKN kena kerah kuar berkawad tau

Aku kejut Mencah, lipat selimut, kemas katil ala kadar
kerah Mencah suh masuk keter, aku dokom Imam Muda yang masih cebek-cebek mata
sengih-sengih budakni.. sukala tu... dari katil terus masuk keta
tau nak bejalan, senyum sokmo ko dik!

Kunci pintu pagar semua... aku pon masuk keter...
elok PS nak gerak aku sound dia,
Bang, beg mana beg?
Lerr.. tak ambik lagi ka?
La.... kan dah kata kat luar tadi... iskkk!

Ni yang buat aku rebel nih...!
Akuuuuu jugak yang nak kena bukak kunci pagar, ambik beg, pastu kunci balik pagar
lecehhhh!

Jam menunjukkan pukul 6.30 pagi yer khawan-khawannn
apa kes aku menggigih hangkut budak-budak, tumpang PS pi kerja nih?
selalu tu... kalau tak kol 8-9 pagi, jangan harap aku nak bertolak dari Taman Bayu

Gaji tak masuk la weiiii
mana ada duit nak isi minyak keta!
*Ron 97 dah naik lagi sekupang! Tahniah rakyat Melesya yaaa*
terpaksala menumpang keta Tok Laki aku pi keja
pukul 6.30 kuar rumah, drop PS kat opis dia dulu
pastu pi Bukit Beruntung hantar hanak-hanak kat Maklom
pastu baru aku datang PID Rasa nih
Sampai kat PID tengok jam dah pukul 8.45 pagi!

Giler babeng weiii... 6.30 pagi - 8.45 pagi
dah macam Le Tour De Hulu Selangor dah ha....

14 February 2011... tu tarikh last aku bagi
kalau harimau aku tak mengaum jugakkk....
memang babai foreverla PID Rasa


.


2 comments:

Me on February 1, 2011 at 4:03 PM said...

vavavavva... mmg harus rebel kalau ghimau tak ngaum.. tapi lagi 2 minggu tue kawan.... lama tue... 2 jam kalau masuk highway rawang tue.. dah sampai ipoh tue...

wifewillbe on February 2, 2011 at 9:16 AM said...

tang 'budak PLKN kena kerah kuar berkawad tau' wat ciknaa gelak..hahaks! kesian makcik rehan..psl ron97 naik sume merasa kehangatan nye..tak bole taye sakan cuti weekend neh..hehe :)

ShareThis