Saturday, February 5, 2011

REAL GUY NEVER BLOG - my very own point of view

Posted by makcikrehan KJB at 8:02 AM
Ni entry mengundang maki namanya...
kang kalo aku kena maki kaw-kaw,
silalah konco-konco aku back-up aku yerr.. wakakakaka!

Blog agama, politik, kewartawanan, ilmiah, gadget, humour and so on terkecualilah
yang tu memang dipelopori lelaki sejati... hehehe
ini belog yang poyo-poyo macam Makcik Rehan nilah...
kekekeke... buleh bayangin tak kalau lelaki ada belog macam ni?
ala-ala online diary gittew...
pastu sehari sampai 5-6 kali nak update
tengah stuck dalam jem pon nak citer kat blog instead of update kat fesbuk
kena marah dengan bos pon mengadu kat blog
sentap dengan bini sebab masak tak sedap pon masuk dalam blog
[sekadar contoh universal, dilarang sesiapa sentap]

PS korang selalu fire aku taww...
Ape menderlah korang-korangni dok merapik-rapik kat belog, fesbuk sumer tu hah?
Rebuih teloq sebijik pon nak tangkap gambaq!
Pastu kang berdoyon maknosia dok komen-komen... pemender ntah!

PS korang, sepanjang tahun lepas... update status fesbuk tak sampai 5 kali rasanya
yang aku ingat, satu tu pasal bola EPL...
satu lagi pasal kematian cikgu sekolah... the rest tu aku tak ingat dah
lelaki sejati tak update status selalu kata beliau. Hahahahaha

Yerlah tu bang, ko tak update status ko
tapi ko gelak baca status orang kannn....... ko coci mata tengok gambo orang kannn....
laki sappalah ni!

Aku dah immune dah dengan sindiran tajam beliau... tak makan saman hahahahaha...
abih kuat aku jawab laguni jer
Mana yu mau, ai berletiaq tot-tet-tot-tet kat blog ka....
atau yu kena tadah telinga hari-hari dengaq ai berletiaq live dari celik mata sampai pejam mata?
Hahahahahaha.... baru tau rapik tak rapik... jadi Nyiang Rapik aku kang! :))

Haritu masa mula-mula pasang modem wifi kat romahni
adala PS saja-saja menyakat aku
Rumah dah wifi baru syok main tenet, aku nak buat belog gak lah!
pastu beliau gelak mengekeh kat aku... benci!
perli aku la tu weiii....

Masatu aku risau gak,
kalau dibuat betul pakcik sorangni nak berbelog,
tak gamak pulak aku nak membayangin weiii....
betullah rasanya.... real guy never blog
kang kalau dia berbelog seropa aku,
habihla tak 'jantan' dah laki aku wakakakakak...

Bang, yu tak yah buat belog la banggg...
ai invite yu jadi co-wrtiter belog MR lah bang ekk...

Cehhhh.... tak kuasa aihhh...nak tulis-tulis belog
banyak lagi keja tak pekdah lain aku buleh buat!

Hahahahaha.... agak lega di situ.
Ha ko cariklah keje tak pekdah lain bang ekk...
jangan tulis belog tau, biar aku jer konker keje tak pekdah tu..hihihi

Haritu aku pernah discuss dengan Oli pasal 'Lelaki dan Blog'
isi lengkap perbincangan kami tak bulehla nak reveal kat sini
pengsan memasing baca ayat puaka kami nanti wakakakaka...
kami telah sama-sama buat kesimpulan berikut :

Lelaki sejati tak batak blog macam pompuan
Lelaki sejati di mata kami adalah lelaki yang hanya batak kepada 2 benda ini...

BOLA dan BINI

BOLA tu maknanya hobi yang outdoor - sports, moto/keta, hiking, cycling, fishing and so on
BINI means pompuanlah kan. Paham-paham sendirilah kategorini.
[kang kalo aku elaborate panjang-panjang, jadi blog kategori 18sx plak kang ;-)]


Sila jangan maki aku dengan terbitnya entry ini yer...
dah tulis siap-siap kat ataih tu.. MY VERY OWN POINT OF VIEW
tapi anda dialu-alukan untuk meronda di alam maya
dan singgah ke segenap pelosok belog
kalau andaikan anda tersinggah ke belog orang lelaki
nahhh.... coba anda bayangin 'kejantanan' lelaki ittew!

xoxo <----- lagi feeling-feeling gadis remaja posing peace! :))


.











16 comments:

Lia on February 5, 2011 at 8:44 AM said...

hehe... mcm2 le skrg ni.. kelakar lak baca entry akak ni. ^__^

Kaseh on February 5, 2011 at 8:56 AM said...

wakakaka aku rasa apa ko ckp ni betul la ..nati aku nak cek balik satu satu blog lelaki yg ada.. hahahah

makcik rehan KJB on February 5, 2011 at 9:23 AM said...

Lia, bila hakak takdak modal nak buat entry... mulalah buat entry cari pasal. ekekeke

makcik rehan KJB on February 5, 2011 at 9:24 AM said...

Kucen gemok comel, tima kaseh kerna setuju sama haku [nk carii supporter, takut kena maki] kekkekeke

Adrina Adi on February 5, 2011 at 9:36 AM said...

kak ed setuju. kalau kak ed tunjuk ada certain2 blog yg syiok sendiri ke apa, laki kak ed mesti komeng *laki depa ni tak reti nak kasi penampaq ka kat bini, cerita segala mak nenek kat blog* muahahaha..

dia pun selalu pesan kat kak ed, nak ada blog boleh, tapi jgn over. jgn sampai mengundang umpat keji orang. silap2 kita pun dapat dosa. so, fikir dua tiga sebelum nak tulis apa-apa.

peace ya all....

norem on February 5, 2011 at 10:03 AM said...

betul..depa ni just baca jer..jgn nak memblog..kang hancus..blog kita..

makcik rehan KJB on February 5, 2011 at 12:49 PM said...

kak ed lari topik sikit ni... yg kiter senaraikan tu semua kiter buat kak ed... bukan maksudkan pompuan lain..ekekeke. cuma bayangkan kalau semua2 tu laki pulak yang buat. awww.... melets gittew!

TopsyTurvyMum on February 5, 2011 at 2:52 PM said...

fengsan patbelas kali kalau TTD ada blog merapu cam aku wakakakakaka!!

makcik rehan KJB on February 5, 2011 at 3:02 PM said...

TTM, itulah point saya... kekekeke. kim salam kat TTD yg tak abih2 dgn dendamnyer.... tolong jgn buat belog, nanti kang PS pon gatai nk belog! wakakaka

transformed housewife on February 5, 2011 at 4:17 PM said...

banyak bloh lelaki yg aku(MR- selalu guna sy tapi rasa dah rapat dgn ko pulak. hehe) baca, mccm serius giler kandungannya. Mmg susah nak cari yg merapu. MY hubby ada buat blog kejap, tapi mula2 utk Kesatuan Pelajar2 masa kami kat Hamilton, NZ dan satu lg blog peribadi lebih kpd politik.

sW33tdARLiNG on February 5, 2011 at 7:59 PM said...

nasib baik laki aku tak berbelog mahupun berFB... kalau tak, aku sentap weiiiiii
sw33tdarling.com

makcik rehan KJB on February 5, 2011 at 10:14 PM said...

Nur, thats my point again. Blog yg serius dgn kandungan yang menguji minda sampai ke langit ke-7 memang menampakkan kejantanan. Lelaki kalau ada blog meroyan cam akuni... tak gamak aku nak bayangkan. hehehe.

makcik rehan KJB on February 5, 2011 at 10:16 PM said...

Amy, laki ko sama spesis dgn laki aku. jgn bimbang. yg depa tau pi keja balik keja dan malam jumaat. muahahahahaha.... cewahhh.... aku laki-bini jugakla yang betoi... orang lain sumer salahhh... muahahahah

mimie1678 on February 6, 2011 at 9:51 AM said...

hahahahaha.... ai likeee.... laki aku klu ada blog aku pitam! fesbuk pun sbb aku bingit kat dia... ramai na kawan dia add aku sbb nak carik dia... aku igt dkt setahun lebih aku berfesbuk baru dia ada fesbuk... tapi dia update status manyak sikitla dari laki ko... hahahaha... tapi dia rajin baca blog bini dia nie... dan mcm laki ko ckp... "sikit2 nak hapdet" hahahahah...

mast@work on February 6, 2011 at 12:07 PM said...

kalo laki saya start blog saya sentap kak! ce bayang, sure citer2 da membabitkan saya kan.. ouch!

ana on February 7, 2011 at 9:21 AM said...

husband akak pun...tak pernah dia setuju ngan dunia blog...fb pun dah lama tak update....

ShareThis