Tuesday, August 16, 2011

Dugaan

Posted by makcikrehan KJB at 2:20 PM
Just can't figure out, what went wrong or where it begins
...the kids are down with severe vomiting (and sometimes diarrhea)

























Kakak masa kat kampung.
Fall asleep after series of vomiting. Sampai gigil-gigil badan :((




























Adik masa dalam keta on the way balik Rawang.
Half naked sebab dah takde baju nak pakaikan. Muntah entah berapa kali.
Kesian dia lapar. Tapi lepas makan, minum... tak sampai 2-3 minit muntah balik.
Tertidur sambil pegang fries :((

Doakan anak-anak ini cepat sembuh,
dan emak abah depa dikurniakan kesabaran yang kental ya :-)







6 comments:

izzahazfar on August 16, 2011 at 2:47 PM said...

sedih tengok2 anak2 sakit..semoga lekas sembuh ya anak2...

littlehumblelynn on August 16, 2011 at 3:47 PM said...

MR

berapa lama dah gitu?
kesian betul..smg x melarat hdknya..

littlehumblelynn on August 16, 2011 at 3:47 PM said...

MR

berapa lama dah gitu?
kesian betul..smg x melarat hdknya..

wardah @ fie shah on August 16, 2011 at 4:22 PM said...

Get well soon anak², kakak bertabahlah. Menjaga anak sakit byk pahalanya.

Ina Hashim on August 16, 2011 at 4:35 PM said...

siannya budak berdua tu...moga cepat sembuh ye...dah bwk g klinik ke Rehan?apa doc cakap?food poisoning ke?

TopsyTurvyMum on August 17, 2011 at 5:28 AM said...

get well soon mencah, imam muda!
Kalau muntah2 ngan cirit birit ni gastroenteritis(ejaan aku bedal), anak aku biasa kena gak. Boleh jadi dari contaminated food or water, kadang berjangkit dari budak2 lain yang kena.
Anak2 aku biasanya kalau kena, sebab berjangkit dari budak lain.

Bagi minum air banyak2 takut diorang dehydrated. Kalau teruk sangat sila la bawak ke hospital, kasi masuk air/glucose. Ni memang takde ubat. 3-4 hari baru baik.

Dan biasanyaaaa...lepas diorang baik aku pulak yang kena..hopefully ko tak kena la dikkk!

ShareThis