Tuesday, February 14, 2012

Ada apa 14 Feb?

Posted by makcikrehan KJB at 2:15 PM
Assalamualaikum WBT

Rosak kanak-kanak kan wei
Anak aku dok tengok Disney Junior dari pagi tadi kan
semua katun citer pasal V Day
Sudahnya aku tak bagi depa kalih ke Bahasa Melayu macam selalu
Biar kurang sikit depa paham kalau dalam English kot kan
Nak tuko Cartoon Network suruh tengok Tom ligan Jerry Asrap bukan mahu
dia memang dah hooked dengan katun-katun dalam Disney Junior

Tadi Special Agent Oso (yang agak bengap itu) tolong sorang budak buat V card utk ayah dia
Dan-dan la Esah Manhattan aku pon sibuk suruh beli gold dust dengan crayon pink

"Mama, nanti ajar saya buat kad bentuk hati wana pink tau"

Tak buleh ke KPKK pantau sikit benda-benda cenggini ek?
kejilah weii... kata negara islam, tapi benda-benda kecik dan simple camni pon tak berani nak tapis
Ini baru benda kecik jer ni... katun kanak-kanak bawah umo jer
belum lagi aku persoal bab derama-derama chenta puntianak harum sundel bolong segala kan

Dah. Cukuplah aku mengkompelin utnuk hari ini.
Marilah kita menyanyi pulak.
Sing-along-with-Mencah
Jangan lupa yer, ambik high note terus tau :))

Rama-rama, rama-rama, rama-rama cari bunga
Bunga putih, bunga merah, sebelum makan baca Bismillah
Sudah makan, terbang tinggi, sambil syukur dalam hati
Allahhu Rabbi, Allahu Rabbi, kerana Allah beri rezeki

Video tak kuar. Pi tengok kat link ini jerla

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/RsKqdy2d5qM?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>




6 comments:

littlehumblelynn on February 14, 2012 at 3:00 PM said...

Rehan

mmg pernah terdengar kawan opis terpaksa cancel channel kartun di ASTRO kerana katanya pengisian kartun macam hampeh!!

agaknya kena tapis jugak channel kartun nih..lagi2 citer Shinchan tuh..nampak sgt no manners pada mak-ayah dia.

zamarissa on February 14, 2012 at 3:36 PM said...

EH TIBA2 AKU RS MCM KNL DGN ITU LIRIK LAGU...sori capslock plak...ank aku pn selalu nyanyi lagu tu...rupanye mmg ade lagu ni ek....

Me on February 14, 2012 at 4:25 PM said...

kartun tak relevan tue SATU HAL... IKLAN2 ( bukan iklan produk tapi iklan yg tunjuk adegan2 tak senonoh dari drama2 atau movie kat channel lain (DIVA, AXN & dll)tue panggil apa ye.. gazet ke?? dlm channel kartun (tak kira la disney ka.. cartoon network ka..)adegan comolot segala semua kuar kat channel kanak2. KPKK di mana anda????

*SiRibenMerah on February 14, 2012 at 4:40 PM said...

hurmm.. tuh la bila terlalu nk open minded.. sume mende diorg kasi lulus tayang.. menci kannn~

transformed housewife on February 14, 2012 at 5:24 PM said...

anak2 Knur belum tengok kartun ni. rasanya hr ni mcm tak nak bg tengok je.

Mak Wardah on February 14, 2012 at 10:03 PM said...

14 feb tiada acara dlm islam. Jenguk2 kalendar islam.

ShareThis