Thursday, April 19, 2012

International Business (puiiiii!!)

Posted by makcikrehan KJB at 1:58 PM
Assalamualaikum WBT


Pagi tadi masuk hari kedua Asrap tak memerap nak pi skolah
Macho anak ko Bang, tahun depan kompom jadi best student peringkat Bayuville :))

Tengahari semalam cikgu-cikgi tadika depa mai rumah akak
lawatan sambil berbelanja kekdahnya...
kata buat marketing kannss... akak promotela baju kurom betnam kat skolah depa
pukul 12.00 akak promote, pukul 12.45 depa dah moncol depan pagor rumah akak
amacam, cukup sawan tak aku punya strategi? :))

Gedebuk-gedebak bersembang sambil minum air sirap bandung
lakula 2-3 pasang, jadik ler kan. Lepas ler nak pi makan kek resepi rahsia barang sejorong
Minggu depan stok baru sampai, aku nak lambak lagi kat skolah depa
Buleh la buat bayo installment DSLR pulak kot :))

Tengahari tadi masa ambik Asyraf, kedatangan akak seolah-olah dinantikan oleh semua
terasa seperti selebriti gitu, semua mata tertancap kearah akak yang gagah perkasani
masuk je pagor terus Teacher Min tanya pasal Bandung,
belum sempat nak jawab, cikgu lain pulak tanya pasal Vietnam
Wahhhh... tak cukup mulut akak nak menjawab soalan tadi tau
macam Ratu Pelancongan gitteww...cuma tak pakai selempang dengan c:rown jer tadi
kalau tidak, harus akak feeling-feeling melambai tangan kat kamera

Kebetulan tadi Si Mencah Manhattan pakai gown muslimah Bandung mari
sakan pulak depa bertanya itu ini pasal baju gitu
Hamboiii... memasing pon nak baju macam Si Mencah jugekkk
comel sangatla tu mokcik-mokcik pakai gaun ropol-ropol camgitu ekk
Akak rasa kalau orang tua pakai gitu macam rupa orang gaji bangsawan British kurun ke 17 je tau
tapi akak layan jerlahhh... marketing strategi katanya kaannnss...

























Satu jer yang akak nak megketawa.... tadi sorang cikgu tu tanya akak :
Akak, baju Aisyah yang ni pon Akak beli kat Myanmar ekkk?

Myanmar dek nooonnn.... Myanmarrrr!
Tak pernah-pernah akak dengar orang menyampai ke Myanmar beli baju moslemah tau
Nampak gaya pasni aku nak kena ajak Ezey explore Myanmar lah pullek....




6 comments:

Iman's Umi on April 19, 2012 at 4:50 PM said...

Wah kencang gitu bisnes MR, Myanmar pn Myanmar la.

littlehumblelynn on April 19, 2012 at 6:15 PM said...

rehan

wahh...biz sedang rancak nih!!all the best beb

Alwanez on April 19, 2012 at 6:34 PM said...

Syioknye makin maju nampaknye biznes, aminn moga terus maju...nnti smpai stok baju kurom myanmar plk la jawabnye hehehe

makcikrehan KJB on April 19, 2012 at 7:02 PM said...

eeeiii korang ni kannn... mudah betul terpedaya tau. kencanglah sangat bisnes hakak ni dikkk. setakat promote baju kat cikgu tadika jerlah :))

kakngah on April 19, 2012 at 10:19 PM said...

nok... hang ampu lelebih sikit... blh proposed tender supply unipom tadika kain betnam mari.. ngn unipom mualimah sekali...
kuikuikui!!!

Me on April 20, 2012 at 10:14 AM said...

betullll tue kakngah...

ShareThis